Μελέτη: Η Γερμανία «θα μπορούσε να αναπτύξει έως και 82 GW» υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Μελέτη: Η Γερμανία «θα μπορούσε να αναπτύξει έως και 82 GW» υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Έρευνα από το ερευνητικό ινστιτούτο Fraunhofer IWES βρήκε δυναμικό πολύ πάνω από 70 GW έως το 2045

Έρευνα από το ερευνητικό ινστιτούτο Fraunhofer IWES της Γερμανίας διαπίστωσε ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα μπορούσε να φτάσει στα 82 GW στη Βαλτική θάλασσα. Πρόκειται για σαφώς πιο μεγάλο ποσοστό σε σύγκριση με τα 70 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας που έχει προγραμματίσει η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέχρι το 2045.

Η νέα μελέτη έχει υπολογίσει διάφορα σενάρια, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το υπεράκτιο δυναμικό αιολικής ενέργειας μπορεί να αυξηθεί χρησιμοποιώντας πρόσθετες περιοχές, για παράδειγμα, με νέες υπεράκτιες τεχνολογίες αιολικής ενέργειας. Αυτά μπορούν να αναπτυχθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε το περιβάλλον και η φύση να μην επηρεάζονται αρνητικά.

Επίσης, η επιστημονική μελέτη, που ανατέθηκε από κοινού από την Ομοσπονδιακή Ένωση Διαχειριστών Αιολικών Πάρκων Offshore (BWO) και την Ομοσπονδιακή Ένωση Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτων (BDEW), έχει μοντελοποιήσει το μελλοντικό δυναμικό υπεράκτιων αιολικής ενέργειας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AWZ) της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας χρησιμοποιώντας τρεις ρυθμίσεις περιοχής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BWO, Stefan Thimm, δήλωσε: «Φυσικά, όταν ορίζεις νέες περιοχές, πρέπει να προχωρήσεις με την αίσθηση του μέτρου. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είδαμε ότι όλοι οι χρήστες της Βόρειας και της Βαλτικής Θάλασσας αναγνωρίζουν τη σημασία της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και έχουν επισημάνει την προθυμία τους να συμβιβαστούν όσον αφορά την κοινή χρήση των περιοχών».

Η χρήση μεγαλύτερων και υψηλότερων υπεράκτιων ανεμογεννητριών θα έχει θετική επίδραση στην απόδοση των περιοχών των αιολικών πάρκων στο μέλλον. Το τελευταίο ισχύει τόσο για νέες περιοχές όσο και για περιοχές που χρησιμοποιούνται ήδη για υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας, ανέφερε η Fraunhofer IWES.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης