Ενέργεια

Η Ρωσία ανέστειλε τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba

Η Ρωσία ανέστειλε τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba

Λόγω ζητημάτων πληρωμών διαμετακόμισης

Η Ρωσία ανέστειλε τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba από τις αρχές Αυγούστου λόγω ζητημάτων που σχετίζονται με τα τέλη διέλευσης, δήλωσαν την Τρίτη δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τις πηγές, η πληρωμή από το ρωσικό μονοπώλιο αγωγών Transneft προς τον φορέα εκμετάλλευσης αγωγών της Ουκρανίας Ukrtransnafta δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Transneft επιβεβαίωσε την αναστολή των ροών πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Η Gazprombank, η οποία χειρίστηκε την πληρωμή, είπε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν λόγω των περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε η Transneft σε ανακοίνωση.

Η Ρωσία συνήθως προμηθεύει περίπου 250.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba στην Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία. Η ουγγρική MOL και Unipetrol, που ελέγχονται από την PKN Orlen, είναι οι κύριοι αγοραστές πετρελαίου μέσω της διαδρομής, ενώ οι ρωσικές Lukoil, Rosneft και Tatneft είναι οι κύριοι προμηθευτές πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης