Επικαιρότητα

Antonov: Αποκλείστηκε το σενάριο επικίνδυνων ουσιών - Στο μικροσκόπιο τα «εκπαιδευτικά» βλήματα

Antonov: Αποκλείστηκε το σενάριο επικίνδυνων ουσιών - Στο μικροσκόπιο τα «εκπαιδευτικά» βλήματα
Άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα
Την ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας έφερε το πόρισμα των ειδικών σχετικά με το φορτίο του Antonov An-12, το οποίο συνετρίβη στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλα.
Σύμφωνα με το πόρισμα δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στον χώρο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, έπειτα από τις μετρήσεις που έγιναν, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.
Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συνδρομή 30 πυροσβεστών επιχειρούσαν την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022, για τη δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης του χώρου.

Τα πυρομαχικά που μετέφερε

Αναλυτικά στοιχεία για το φορτίο του Antonov που έπεσε στην περιοχή δυτικά της Καβάλας έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir (εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίου), και σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

• εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,
• εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και
• φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.

Το πρώτο πόρισμα - Δεν εντοπίστηκαν ραδιενεργά υλικά, βρέθηκαν 7 σοροί και το μαύρο κουτί

Δεν εντόπισε ραδιενεργά στοιχεία, χημικά, ή βιολογικά, ώστε να υπάρχει υπάρχει ανησυχία από τους πολίτες, η έρευνα που ξεκίνησε νωρίς το πρωί η ειδική μονάδα στρατού στον τόπο της συντριβής του μεταγωγικού Antonov το οποίο μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.
"Η όλη επιχείρηση στο σημείο της συντριβής συνεχίζεται από τις ομάδες της ΕΜΑΚ που έχουν μπει προκειμένου να περισυλλέξουν τις επτά σορούς που έχουν εντοπιστεί από το drone", όπως είπε ο δήμαρχος, με μία εξ΄' αυτών να έχει βρεθεί απανθρακωμένη, ενώ κάποιες βρέθηκαν διαμελισμένες.
Επίσης, έχει βρεθεί ένα αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης