Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέο «ψαλίδι» από την Gazprom στην Ιταλία - Η απάντηση της Eni

Νέο «ψαλίδι» από την Gazprom στην Ιταλία - Η απάντηση της Eni
Οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη βρίσκονται σε συνεχή πτώση

H Gazprom περιόρισε κατά 15% τις εξαγωγές προς την Eni για τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Από την πλευρά του, ο ιταλικός κολοσσός επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη είδηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Επιβεβαιώνουμε ότι η Gazprom γνωστοποίησε στην Εni την περιορισμένη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου, με τους λόγους να είναι προς το παρόν αδιευκρίνιστοι».

Μετά το γενναίο και ανησυχητικό συνάμα «ψαλίδι» κατά 40% των αποστολών μέσω του Nord Stream στη Γερμανία, οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη βρίσκονται σε συνεχή πτώση.

Η υψηλή ενεργειακή εξάρτηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία έχει σε μεγάλο βαθμό εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, αφού εισάγει το 95% του φυσικού αερίου που καταναλώνει, το 40% του οποίου προήλθε το 2021 από την Ρωσία. Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi αναφέρθηκε σε προσδοκώμενη ενεργειακή αυτονομία. «Θέλουμε να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό αέριο. Εργαζόμαστε από κοινού για να χρησιμοποιήσουμε τα αποθέματα της ανατολικής Μεσογείου σε φυσικό αέριο και για να αναπτύξουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» είπε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης