Επικαιρότητα

Επανεμφάνιση Καραμανλή με πολλές αιχμές: Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη

Επανεμφάνιση Καραμανλή με πολλές αιχμές: Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη
Την πρώτη του δημόσια παρέμβαση από το 2019 έκανε ο Κώστας Καραμανλής. Επίκεντρο της ομιλίας του ήταν τα εθνικά θέματα
Την πρώτη του δημόσια παρέμβαση από το 2019 έκανε ο Κώστας Καραμανλής, με ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, στην εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών».
Το παρών στον ομιλία του έδωσαν οι περισσότεροι υπουργοί, πολλοί βουλευτές και στελέχη της ΝΔ - Παρόντες οι Προκόπης Παυλόπουλος, Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμενος, Ντόρα Μπακογιάννη, ο γιος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Στην παρέμβασή του ο κ. Καραμανλής, αναφέρθηκε εκτενώς στην διεθνή κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έδωσε έμφαση στην τουρκική επιθετικότητα, αλλά και την πολιτική ίσων αποστάσεων, όπως είπε, των συμμάχων μας, χαρακτηρίζοντας εσφαλμένη την άποψη ότι θα λυθούν τα προβλήματα εάν η χώρα μας δείξει μεγαλύτερη ευελιξία στις τουρκικές απαιτήσεις, διότι «στηρίζεται σε λάθος δεδομένα και οδηγεί σε ψευδαισθήσεις».
«Η άποψη ότι για την ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις υπάρχει αμοιβαία ευθύνη, ότι η ελληνική στάση ρέπει στον μαξιμαλισμό, ότι πρέπει να επιδείξουμε μεγαλύτερη ευελιξία και συμβιβαστική διάθεση, ότι δεν μπορούμε να αρνούμαστε την διεύρυνση της ατζέντας των προς επίλυση θεμάτων που κατά το δοκούν φορτώνει ολοένα η Τουρκία, είναι εσφαλμένη» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής. «Εσφαλμένη διότι διαβάζει λάθος την Τουρκία. Γιατί στηρίζεται σε λάθος δεδομένα και οδηγεί σε ψευδαισθήσεις. Κυρίως στην ψευδαίσθηση ότι αρκεί να δείξουμε κάποια υποχωρητικότητα και όλα θα διευθετηθούν προς όφελος όλων».
 
 
Ο πρώην πρωθυπουργός καταδίκασε απερίφραστα την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην λήξη του πολέμου, διότι αυτή πλήττεται περισσότερο από όλους.
Τόνισε επίσης, ότι για να μπορεί να ανταπεξέλθει η Ευρώπη στις προκλήσεις, προϋπόθεση είναι να γίνουν ουσιαστικά βήματα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση, την κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική, ώστε να υπερβεί τις αδυναμίες που κληροδότησε η άκαιρη και βεβιασμένη διεύρυνση του 2004. «Προϋποθέτει κυρίως ισχυρή πολιτική βούληση. Σε τελική ανάλυση, αυτή την Ευρώπη θέλουμε, αυτήν οραματιζόμαστε. Για μια τέτοια Ευρώπη μας ενέπνευσε και μας συνεπήρε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι άλλοι μεγάλοι ηγέτες της ευρωπαϊκής ιδέας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης