Παρενέργειες

Περί χρηστού επιχειρείν

Περί χρηστού επιχειρείν
Όταν η δημοσιογραφία δεν παράγει ούτε εύσημα, ούτε αποκαλύψεις , αλλά ούτε αναλύσεις και προσπαθεί να κοντύνει ομίλους που έχουν χτιστεί με κεφάλαια, μυαλό, οξυδέρκεια και αξιοπιστία θα έχουμε τα αποτελέσματα που είδαμε για μια ακόμα εβδομάδα. Τι σημαίνουν όλα αυτά, ότι κατ αρχάς η βιομηχανία δεν έχει κανέναν λόγο να ξιφουλκεί με την ΔΕΗ, όπως επίσης το ότι οι παραγωγοί χονδρικής δεν έχουν καμία δυνατότητα να κάνουν μόνοι τους λόμπυ και κερδοσκοπία, αφού η αγορά είναι εννιαία. Όταν όμως άλλα θέλουμε να πούμε και αυτά δεν προκύπτουν από πουθενά, αυτά γράφονται.
Πράγματι το επιχειρείν πρέπει να βασίζεται σε χρηστά ήθη και αυτό είναι το μάθημα που πήραμε όλοι στην Ελλάδα μετά από 3 μνημόνια και την κρίση του COVID.
Όμως καλό θα είναι όλα αυτά να προκύπτουν απο δημοσιογραφική έρευνα και όχι από θερμοκέφαλες ερμηνείς και φανταστικούς πολέμους, που στην πραγματικότητα δεν υφίστανται, παρά μόνον ως κυνήγι μαγισσών.
Ο ευρύτερος κλάδος της ενέργειας έχει ποιοτικούς ομίλους στην Ελλάδα που αναπτύσσσονται μέσα στα πλαίσια που ελέγχουν οι ρυθμιστικές αρχές.
Καλό θα είναι να μην αλλοιωθεί αυτή η ποιότητα και αυτά που είναι να ολοκληρωθούν ως συμφωνίες να προχωρήσουν στα πλαίσια του ανταγωνισμού με τα όποια οφέλη για τα ενδιαφερόμενα μεγέθη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης