Χρηματιστήριο & Αγορές

Τι σημαίνει το deal του Ελλάκτωρα - Νέα κίνηση από τους εφοπλιστές

Τι σημαίνει το deal του Ελλάκτωρα - Νέα κίνηση από τους εφοπλιστές
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη αναταραχή στον κατασκευαστικό κλάδο έχει μια σπάνια μοναδικότητα
Ποιο το μέλλον του Ελλάκτωρ;
Τι σηματοδοτεί η έλευση της Motor Oil; 
 

Τι σχεδιάζουν οι εφοπλιστές που πούλησαν έναντι 182 εκατ.;
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη αναταραχή στον κατασκευαστικό κλάδο έχει μια σπάνια μοναδικότητα.
Είναι μια υπόθεση από την οποία βρέθηκαν να έχουν κερδίσει όλες οι πλευρές που συμμετείχαν.
Κυρίως ωφελήθηκε ο όμιλος Βαρδινογιάννη που κατάφερε να αποσπάσει μια μεγάλη ευκαιρία, την ΕΛΤΕΧ Άνεμος, βεβαίως οι εφοπλιστές που είχαν μια πολύ καλή απόδοση στην επένδυσή τους αλλά και ο ολλανδός που βγήκε από μια διαμάχη που προκαλούσε προβλήματα.
Οι εφοπλιστές σχεδιάζουν πάντως να επενδύσουν στην Ελλάδα περί τα 500 εκατ ευρώ το επόμενο διάστημα και με μόχλευση το τελικό ποσό της επένδυσης μπορεί να ξεπεράσει τα 700-800 εκατ ευρώ.

Βεβαίως στο προσεχές μέλλον θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα όσον αφορά το μέλλον του Ελλάκτωρ, τον διαγωνισμό για την διαχείριση της Αττικής οδού αλλά και την εξέλιξη της δημόσιας πρότασης στον Ελλάκτωρ που αφορά των 29,6% των ελεύθερων μετοχών ή 104 εκατ. μετοχές σε σύνολο 348 εκατ. μετοχών χωρίς τις μετοχές της Reggeborgh, Motor Oil και Atlas…
Ο όμιλος Ελλάκτωρ εμφανίζει κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριο 516 εκατ. ευρώ.

Σε ένα περιβάλλον μετοχικού χάους συνέβη μια σημαντική εξέλιξη οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης που κατείχαν 104 εκατ. μετοχές ή 29,87% του μετοχικού κεφαλαίου του Ελλάκτωρ αποφάσισαν να πουλήσουν τις μετοχές τους στην Motor Oil.
Ουσιαστικά όμως δεν ήταν πωλητές καθώς είχαν υποβάλλει πρόταση στην Reggeborgh για να αγοράσουν οι εφοπλιστές το 30% των Ολλανδών στα 1,50 με 1,55 ευρώ.
Η πρόταση συγκεκριμένα περιλάμβανε τιμή άνω των 1,50 ευρώ.
Η πρόταση των εφοπλιστών απορρίφθηκε από την Reggeborgh.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν διεργασίες και εμφανίστηκε το ενδιαφέρον του ομίλου Βαρδινογιάννη.
Το deal έκλεισε στα 1,75 ευρώ ανά μετοχή ή 182 εκατ. ευρώ που σημαίνει καθαρό κέρδος 130 εκατ. κόστος επένδυσης και 52 εκατ. η διαφορά μεταξύ επένδυσης και πώλησης.
Το κέρδος ήταν 52 εκατ. ή απόδοση 40% σε διάστημα 14 μηνών.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης