Ενέργεια

Γρήγορη ενεργειακή απεξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία «βλέπει» ο Scholz - Το κλειδί

Γρήγορη ενεργειακή απεξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία «βλέπει» ο Scholz - Το κλειδί
H τεχνική προετοιμασία για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) από άλλους προμηθευτές εξελίσσεται πολύ γρήγορα, σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο
Η εξάρτηση της Γερμανίας από τη ρωσική ενέργεια θα τελειώσει «αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο καγκελάριος Olaf Scholz, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η απόφαση της χώρας του να καταστεί περισσότερο αυτόνομη ενεργειακά, σημαίνει ότι θα πρέπει να αναλάβει και μεγαλύτερο κόστος για την προμήθεια ενέργειας. Ο κ. Scholz απέρριψε εκ νέου τις εκκλήσεις για ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία, αλλά και την «κατηγορία» ότι η Γερμανία χρηματοδοτεί εμμέσως τον πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας. «Θα απαντήσουμε. Και η Γερμανία θα αντιδράσει», δήλωσε ο κ. Σολτς όταν ρωτήθηκε εάν ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από τη ρωσική πλευρά θα θεωρηθεί επίθεση κατά του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια απεξάρτησης της Γερμανίας από τη ρωσική ενέργεια, ο καγκελάριος ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι, παρά την κρίση, δεν θα επιτρέψει να ανανεωθούν οι άδειες λειτουργίας των εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας. Ο χρόνος εγκατάλειψης του άνθρακα, ξεκαθάρισε, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα σημειωθεί πρόοδος στη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, εξελίσσεται πολύ γρήγορα, υπογράμμισε, η τεχνική προετοιμασία για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) από άλλους προμηθευτές.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης