Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ν. Ανδρουλάκης: Καθυστερημένα και ανεπαρκή τα μέτρα - Τα προβλήματα προυπήρχαν

Ν. Ανδρουλάκης: Καθυστερημένα και ανεπαρκή τα μέτρα - Τα προβλήματα προυπήρχαν
Ο κ.Ανδρουλάκης σημείωσε πως τα κυβερνητικά μέτρα συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι τα λιγότερα
Σχετικά Άρθρα

Περιορισμένης εμβέλειας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, τα οποία - όπως είπε - δεν μπορούν να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους και τα περισσότερα νοικοκυριά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως τα κυβερνητικά μέτρα συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι τα λιγότερα. «Το 1,1 δισ. ευρώ δεν είναι δημοσιονομικό περιθώριο. Είναι η κερδοσκοπία του κράτους εις βάρος του ελληνικού λαού και αυτό φαίνεται από τα επιπλέον φορολογικά έσοδα που προέκυψαν το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου λόγω του αυξημένου πληθωρισμού» ανέφερε.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει εδώ και μήνες ότι απαιτείται μια δέσμη συνολικών παρεμβάσεων όπως είναι: η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η  φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, η επιβολή πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής, η αύξηση του κατώτατου μισθού και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Απαντώντας στα σχόλια κυβερνητικών στελεχών για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας και να θωρακιστούν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Είχε λεφτόδεντρο ο πρωθυπουργός ένα χρόνο πριν, με την πανδημία, που επαίρεται ότι έκανε δημοσιονομική επέκταση 43 δισεκατομμύρια ευρώ, την τέταρτη παγκοσμίως; Μετά από ένα χρόνο χάθηκε το λεφτόδεντρο; Ο κ. Μητσοτάκης κατά το δοκούν το ξεραίνει».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης