Ενέργεια

Τι εξετάζει η Βουλγαρία για την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου

Τι εξετάζει η Βουλγαρία για την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου
Η χρήση εναλλακτικών πηγών εάν τερματιστεί η προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία

Η βουλγαρική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου μετά τη λήξη της μακροπρόθεσμης σύμβασης με την Gazprom στο τέλος του 2022, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Bulgargaz Ιβάν Τοπτσίσκι.

Η ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι σχεδιάζεται μετά τη λήξη του 10ετούς συμβολαίου. «Έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε την κατανάλωση με εναλλακτικές προμήθειες», δήλωσε στο bTV.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει στο τραπέζι μια νέα σύμβαση με τους Ρώσους, ο Τοπτσίσκι είπε: «Σε αυτό το σημείο, δύσκολα θα μπορούσα να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Εργαζόμαστε πάνω σε μια επιλογή χωρίς τις παραδόσεις της Gazprom κι έχουμε ένα σχέδιο για την αντικατάσταση και αυτών των ποσοτήτων».

Εάν η τρέχουσα προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία τερματιστεί, μια βραχυπρόθεσμη λύση θα ήταν η χρήση εναλλακτικών πηγών, όπως το υγροποιημένο αέριο και οι πρόσθετες προμήθειες αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης