Χρηματιστήριο & Αγορές

Ράλι στη Wall Street: Άνοδος 1,8% για τον S&P, 2,2% για τον energy sector, 1,6% για τον Nasdaq

Ράλι στη Wall Street: Άνοδος 1,8% για τον S&P, 2,2% για τον energy sector, 1,6% για τον Nasdaq

595 μονάδες πάνω ο Dow Jones

Kέρδη στη Wall Street την Τετάρτη παρά τη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών του πετρελαίου εν μέσω της εντεινόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.


Ο Dow Jones κέρδισε 595 μονάδες ή 1,79% στις 33,889 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,86% στις 4,386 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,22% στις 552,49 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,62% στις 13,752 μονάδες.

Τα κέρδη ανέκτησαν τις απώλειες από τη συνεδρίαση της Τρίτης. Και οι 30 μετοχές του Dow κινήθηκαν ανοδικά. Οι μετοχές της Caterpillar σημείωσαν άνοδο άνω του 5%, ενώ η JPMorgan και η Goldman Sachs σημείωσαν άνοδο 2%.

«Νομίζω ότι υπάρχει κάποια ανακούφιση που τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ συνεχίζουν να παραμένουν σταθερά. ... Είναι μια διελκυστίνδα μεταξύ της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας αλλά ακόμα σταθερών εγχώριων θεμελιωδών μεγεθών», δήλωσε ο Angelo Kourkafas της Edward Jones.

«Με την αγορά να υποχωρεί περίπου 10%, χονδρικά, σε περιοχή διόρθωσης, και οι αποτιμήσεις να έχουν ομαλοποιηθεί, υπάρχει κάποια υποστήριξη. Αλλά η κατάσταση παραμένει πολύ ρευστή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να συνεχιστεί μπρος-πίσω», πρόσθεσε ο Κουρκάφας.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν ανοδική πορεία. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το West Texas Intermediate διαπραγματεύονταν έως και τα 112,51 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη. Οι μετοχές της Chevron αυξήθηκαν περισσότερο από 3%.

Οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά καθώς ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου για την εξαμηνιαία ενημέρωση της νομισματικής του πολιτικής. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας είπε ότι οι αυξήσεις επιτοκίων είναι πιθανό να ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα παρά τον «πολύ αβέβαιο» αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και ότι η Fed έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά δεν έχει οριστικοποιήσει ένα σχέδιο μείωσης του ισολογισμού της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης