Ιταλία: Η Saipem θα επανεξετάσει τις πράσινες επενδύσεις

Ιταλία: Η Saipem θα επανεξετάσει τις πράσινες επενδύσεις

Μετά ααπό την υποβάθμιση των κερδών κατά 1 δισ. ευρώ

 

Η ιταλική Saipem πρόκειται να υιοθετήσει μια πιο προσεκτική προσέγγιση στις νέες πράσινες επιχειρήσεις, αφού καθυστερήσεις σε ένα έργο αιολικού πάρκου οδήγησαν την εταιρεία ενέργειας να εκδώσει προειδοποίηση για τα κέρδη, δήλωσαν πηγές του Reuters την Τετάρτη.

Η Saipem, ηγέτης της αγοράς στις υποθαλάσσιες εξερευνήσεις και κατασκευές και πάροχος υπηρεσιών στη βιομηχανία πετρελαίου, στρέφεται στην υπεράκτια αιολική ενέργεια ως μέρος μιας αλλαγής εστίασης για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη πίεση για τις πράσινες τεχνολογίες.

Αλλά η μετάβαση είναι δύσκολη, καθώς η ανανεώσιμη ενέργεια απαιτεί διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων για να εγγυηθεί το είδος των αποδόσεων που έχει επιτύχει η Saipem από την παραδοσιακή της επιχείρηση ορυκτών καυσίμων.

Επιδείνωση περιθωρίων

Τον περασμένο μήνα, η Saipem υποβάθμισε τα κέρδη της κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ λόγω της «σημαντικής επιδείνωσης» των περιθωρίων για ορισμένα συμβόλαια, συμπεριλαμβανομένης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.
Ο διευθύνων σύμβουλός της Francesco Caio αναγκάστηκε να αποσύρει ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε μόλις τον Οκτώβριο και η εταιρεία αγωνίζεται να χαράξει μια στρατηγική ανάκαμψης, με σύμβουλο τον Rothschild.

Η Saipem έπρεπε να επικεντρωθεί περισσότερο στην παλαιού τύπου επιχείρησή της όπου είναι εγκατεστημένη η τεχνογνωσία της και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για να μάθει νέες δεξιότητες που απαιτούνται για την επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανέφερε μια πηγή.
Ενώ τα περιθώρια στην υπεράκτια αιολική ενέργεια θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, οι κίνδυνοι ήταν υψηλότεροι για μια εταιρεία που χρειαζόταν χρόνο για να αποκτήσει εμπειρία.
Τα προβλήματα της Saipem έχουν επικεντρώσει την προσοχή στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες ενέργειας στην προσπάθεια του να διαχειριστούν τη μετάβαση στην εξυπηρέτηση των προϊόντων ΑΠΕ χωρίς να θυσιάσουν άλλα μέρη της επιχείρησής τους.

Καθυστερήσεις έργων

Τα προβλήματα με τα θεμέλια του βυθού οδήγησαν σε καθυστερήσεις στο αιολικό πάρκο Neart na Gaoithe στα ανοιχτά της Σκωτίας, το οποίο η Saipem βοηθά τη γαλλική EDF και την ιρλανδική ESB να κατασκευάσουν.
«Πιστεύουμε ότι η αγορά θα εκτιμούσε την εστίαση στην απομάκρυνση του κινδύνου των εκκρεμοτήτων», δήλωσε ο αναλυτής της Banca IMI Ρομπέρτο Ρανιέρι σε ερευνητικό σημείωμα. Η Saipem, που ελέγχεται από τον ενεργειακό όμιλο Eni και τον κρατικό δανειστή CDP, θα παρουσιάσει ένα αναθεωρημένο επιχειρηματικό σχέδιο στις 16 Μαρτίου που αναμένεται να περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου και αναδιάρθρωση χρέους. Μία από τις πηγές είπε ότι εξετάζονται επίσης οι εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, αλλά προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε πώληση μπορεί να είναι δύσκολη υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Η Saipem είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν ανοιχτή στην ανεύρεση εταίρων για τις δραστηριότητες γεώτρησης

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης