Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Χείρα βοηθείας» της Ιαπωνίας στην Ευρώπη με φορτία LNG

«Χείρα βοηθείας» της Ιαπωνίας στην Ευρώπη με φορτία LNG
Η Ιαπωνία είναι σημαντικός εισαγωγέας LNG

Η Ιαπωνία αποφάσισε να εκτρέψει κάποια φορτία LNG προς την Ευρώπη, με ορισμένα ήδη να κατευθύνονται προς εκεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιαπωνίας Κοΐτσι Χαγκιούντα.

Ο Χαγκιούντα δήλωσε ότι η χώρα έχει λάβει αιτήματα για βοήθεια από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς παραμένουν υψηλές οι εντάσεις αναφορικά με την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι από τις 4/2, οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ιαπωνία αν θα μπορούσε να διοχετεύσει κάποιες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρώπη, στην περίπτωση που η κρίση με την Ουκρανία προκαλέσει διαταραχές στον εφοδιασμό, δήλωσαν σήμερα στο Reuters πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης, και η Ιαπωνία είπε πως θα εξετάσει πώς θα μπορούσε να βοηθήσει.

Η Ιαπωνία είναι σημαντικός εισαγωγέας LNG αλλά θα πρέπει πρώτα να είναι σίγουρη ότι διαθέτει αρκετές προμήθειες για εγχώρια κατανάλωση προτού προσφέρει διεθνή βοήθεια, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Κοΐτσι Χαγκιούντα. Η κατάσταση στην Ουκρανία είχε σημαντική επίπτωση στη σταθερή τροφοδοσία ενέργειας στην Ιαπωνία, ως εκ τούτου η Ιαπωνία θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση, είπε.

Η Ρωσία και η Δύση βρίσκονται σε αντιπαράθεση για την Ουκρανία, προκαλώντας φόβους για διαταραχή στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης