Περιβάλλον

Η «λαμογιά» της Mercedes-Benz με τις εκπομπές CO2 και το πρόστιμο των 16 εκατ. δολ.

Η «λαμογιά» της Mercedes-Benz με τις εκπομπές CO2 και το πρόστιμο των 16 εκατ. δολ.
Το συγκεκριμένο λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε 15 μοντέλα της Mercedes

Την απόφαση να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 16,9 εκατ. δολάρια στη Mercedes-Benz, ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές κατά του μονοπωλίου της Νότιας Κορέας, όπως αναμεταδίδει το RT. Το πρόστιμο θα επιβληθεί στη μονάδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ασιατική χώρα και αφορά ψευδείς διαφημίσεις που συνδέονται με τις εκπομπές αερίου των επιβατικών οχημάτων της με κινητήρες ντίζελ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Ν. Κορέας (KFTC), υποστηρίζει ότι η Mercedes είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό στα οχήματά της, με αποτέλεσμα να αποδίδουν σε χαμηλότερα επίπεδα εκπομπές ρύπων σε συνήθεις συνθήκες οδήγησης από ό,τι κατά τη διάρκεια των δοκιμών πιστοποίησης. Η πράξη αυτή έλαβε χώρα μεταξύ Απριλίου 2012 και Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με την KFTC και το συγκεκριμένο λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε 15 μοντέλα της Mercedes.

«Τέτοιες πρακτικές θα βλάψουν τη δίκαιη τάξη της αγοράς εμποδίζοντας τους καταναλωτές να λάβουν μια λογική απόφαση όταν αγοράζουν ένα αυτοκίνητο» υπογράμμισε η ρυθμιστική αρχή της Νότιας Κορέας.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διαφήμιζε επίσης ότι οι εκπομπές ρύπων των οχημάτων της παρέμειναν στο ελάχιστο επίπεδο και πληρούσαν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6, το διάστημα μεταξύ Αύγουστος 2013 και Δεκέμβριος 2016, σύμφωνα με την KFTC.

Σημειώνεται ότι το περασμένο έτος επέβαλε πρόστιμα εντολές διόρθωσης, συμπεριλαμβανομένων των Audi-Volkswagen Korea, Nissan Motor, Stellantis Korea και Porsche AG για παρόμοιες πρακτικές παραβίασης εκπομπών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης