Επιχειρήσεις

Διαδικτυακή Εκδήλωση: «Το Ηνωμένο Βασίλειο ως κορυφαίος επενδυτικός προορισμός»

Διαδικτυακή Εκδήλωση: «Το Ηνωμένο Βασίλειο ως κορυφαίος επενδυτικός προορισμός»

Από τη Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου η ψηφιακή εκδήλωση του Εμπορικού Τμήματος της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Το Ηνωμένο Βασίλειο ως κορυφαίος επενδυτικός προορισμός».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να επισημανθούν οι λόγοι για τους οποίους το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει κορυφαίος επενδυτικός προορισμός και να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους το DIT (Department for International Trade – Βρετανικό Υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου) μέσω του Εμπορικου τμηματος της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο μπορούν να συνδράμουν τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω επενδύσεων και ίδρυσης εταιρειών.

Στον χαιρετισμό του ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Matthew Lodge, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεσμεύεται στην προσέλκυση επενδύσεων. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μια φιλελεύθερη, ανοιχτή οικονομία με ένα επιχειρηματικό ρυθμιστικό περιβάλλον με σταθερό και προβλέψιμο φορολογικό σύστημα, όπου είναι εύκολο να συσταθεί και να αναπτυχθεί μια επιχείρηση. Με έναν από τους χαμηλότερους εταιρικούς φορολογικούς συντελεστές μεταξύ των G20, το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει μια ευρεία γκάμα φορολογικών ελαφρύνσεων σε εγχώριες αλλά και διεθνείς επιχειρήσεις, με στόχο να βοηθήσει στην ανάπτυξή τους και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε τους επενδυτές να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους».

Στις βασικές ομιλίες της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν ο Σωτήρης Λεοντάρης, Διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, η Christina Liaos, Regional Director Europe North, International Trade and Investment Europe, Department for International Trade (DIT) και η Juliet Oury, Managing Partner της βρετανικής Oury Clark Solicitors.

Στη συνέχεια, τρεις ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις που έχουν ήδη επεκταθεί και επενδύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Novoville, Kleeman Lifts UK, Obrela Security Industries, παρουσίασαν ενδιαφέροντα case studies.

Τη συζήτηση με τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα ερωτήματα του κοινού που επικεντρώθηκαν στα κίνητρα, τις φορολογικές ελαφρύνσεις, καθώς και στις ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα που παρέχονται στις επιχειρήσεις προκειμένου να επενδύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, συντόνισε η Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης