Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Νέα συνεργασία για 1 GW υδρογόνου εγκαινιάζεται για Ινδία, ΗΒ και Ευρώπη

Νέα συνεργασία για 1 GW υδρογόνου εγκαινιάζεται για Ινδία, ΗΒ και Ευρώπη
Αισιόδοξες οι προοπτικές της συνεργασίας των μερών

Η Hero Future Energies (HFE) έχει δημιουργήσει μια στρατηγική συνεργασία με την Ohmium International για την ανάπτυξη 1000 MW πράσινων μονάδων παραγωγής υδρογόνου στην Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Η Ohmium με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρολύσεων PEM, θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα θέσει σε λειτουργία τις εγκαταστάσεις πράσινου υδρογόνου στο πλαίσιο της συμφωνίας. Η εταιρεία διαθέτει κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στη Silicon Valley και τη Bangalore καθώς και ένα κέντρο παραγωγής στην Ινδία.

Από την άλλη πλευρά, η HFE ειδικεύεται στην κατασκευή ΑΠΕ και θα παράγει την ενέργεια που απαιτείται για την τροφοδοσία των συσκευών ηλεκτρόλυσης και θα αναλάβει τη συνολική κυριότητα των περιουσιακών στοιχείων. Ο Srivatsan Iyer, Παγκόσμιος Διευθύνων Σύμβουλος της HFE, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Ohmium, η οποία έχει αποδείξει την επιτυχία της στην κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογόνου πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από οποιονδήποτε άλλο.

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Ohmium για το υδρογόνο με τη γνώση και την εμπειρία της HFE ως κατασκευαστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, θα επιτύχουμε και ίσως ακόμη και θα υπερβούμε τον φιλόδοξο στόχο μας των 1000 MW».

Ο Arne Ballantine, Διευθύνων Σύμβουλος της Ohmium International, πρόσθεσε: «Αυτή η προσπάθεια σε κλίμακα giga μεταξύ της Hero Future Energies και της Ohmium πρόκειται να προωθήσει το παγκόσμιο τοπίο Green Hydrogen. Η Hero Future Energies είναι ένας από τους ηγέτες και καινοτόμους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας. Μαζί θα φέρουμε ασφαλή, ασφαλή και οικονομικά αποδοτική πράσινη ενέργεια υδρογόνου όχι μόνο στην Ινδία, αλλά και στον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης