Ενέργεια

Βloomberg: Γιατί η Ινδονησία αναστέλλει τις εξαγωγές άνθρακα

Βloomberg: Γιατί η Ινδονησία αναστέλλει τις εξαγωγές άνθρακα
Μετά τις 5/1 οι επαναξιολογήσεις, τόνισε ο Ridwan Djamaluddin

Η Ινδονησία, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς θερμικού άνθρακα στον κόσμο, σταματά τις εξαγωγές του καυσίμου τον Ιανουάριο για να εξασφαλίσει τη μείωση του εφοδιασμού για εγχώριους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η διακοπή ενός μήνα είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν οι διακοπές λειτουργίας σε περίπου 20 σταθμούς παραγωγής ενέργειας στην Ιάβα, τη Μαδούρα, το Μπαλί και άλλες περιοχές, ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της χώρας. Η έλλειψη προμήθειας θα μπορούσε να έχει επηρεάσει 10 εκατομμύρια οικιακούς και βιομηχανικούς πελάτες και η απόφαση για το πότε θα επαναληφθούν οι εξαγωγές θα μπορούσε να έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Στα μέσα της εβδομάδας η επαναξιολόγηση

«Όταν ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός με άνθρακα στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τότε όλα επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς, οι εξαγωγές θα ξαναρχίσουν. Θα αξιολογήσουμε τα πάντα μετά τις 5 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Ridwan Djamaluddin, γενικός διευθυντής του υπουργείου. Μάλιστα, από τους 5,1 εκατομμύρια τόνους προμήθειας άνθρακα σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που ανατέθηκαν από την κυβέρνηση, μόνο 35.000 τόνοι ή λιγότερο από 1% παραδόθηκαν από την 1η Ιανουαρίου.

Παράλληλα, η Ινδονησία υπολογίζει την εγχώρια παραγωγή άνθρακα το 2022 σε 644 εκατομμύρια τόνους, με την πρόβλεψη για την εγχώρια κατανάλωση στους 190 εκατομμύρια τόνους. Η κυβέρνηση έχει ορίσει ανώτατη τιμή για τον άνθρακα που πωλείται σε τοπικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στα 70 δολ/τόνο, ενώ απαιτεί επίσης από τους παραγωγούς να παρέχουν τουλάχιστον το 25% της παραγωγής τους στην εγχώρια αγορά. Οι επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται θα τεθούν εκτός στις εξαγωγικές διαδικασίες άνθρακα ή θα επιβληθούν πρόστιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης