Ευρώπη

Βρετανία: Παρέμβαση βουλευτών όλων των κομμάτων για τις αυξήσεις "φωτιά" στην ενέργεια

Βρετανία: Παρέμβαση βουλευτών όλων των κομμάτων για τις αυξήσεις
Στο κοινοβούλιο, την Πέμπτη, διακομματική ομάδα βουλευτών θα απαιτήσει δραστικά μέτρα για τον έλεγχο της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών από τις εταιρείες ενέργειας
Στην παραδοχή ότι εκατομμύρια καταναλωτές πληρώνουν πάνω από ό,τι θα έπρεπε για το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των υπερβολικών αυξήσεων των τιμών από τις έξι μεγάλες εταιρείες ενέργειας, προχώρησε η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.
Στη Γηραιά Αλβιόνα, βουλευτές όλων των κομμάτων απαιτούν δράση για να σταματήσει η "κλοπή" των καταναλωτών και για αυτό έχει προγραμματιστεί συζήτηση στο κοινοβούλιο την Πέμπτη, όπου μια διακομματική ομάδα βουλευτών θα απαιτήσει δραστικά μέτρα για τον έλεγχο της αγοράς και την προστασία των πελατών από τις εταιρείες ενέργειας.
Το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής της χώρας ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί είναι έτοιμοι να δράσουν, εκεί όπου η αγορά αποτυγχάνει.
Σε μια δήλωση προς τον Observer, το υπουργείο τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας οι καταναλωτές να έχουν δίκαιη μεταχείριση.
Ανέφερε ότι οι υπουργοί "είναι προβληματισμένοι από τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών, οι οποίες θα πλήξουν εκατομμύρια ανθρώπους, που ήδη πληρώνουν περισσότερα από ό, τι χρειάζεται. Όπου οι αγορές δεν λειτουργούν για τους καταναλωτές, αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δράσει".

Αυξήσεις από τις εταιρείες ενέργειας

Μέχρι στιγμής φέτος τρεις μεγάλες εταιρείες έχουν ανακοινώσει αυξήσεις των τιμών λίγο κάτω από το 10% στο συνδυασμό διπλού λογαριασμού αερίου και ηλεκτρικού.
Τον περασμένο μήνα η Npower ανακοίνωσε μια αύξηση της τάξης του 9,8% και την περασμένη εβδομάδα η E.ON ανακοίνωσε αύξηση κατά 8,8% από τον Απρίλιο.
Η ΕΤΑ αύξησε τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, το Δεκέμβριο, αλλά μείωσε τις τιμές του φυσικού αερίου.
Η SSE θα ανακοινώσει τα σχέδιά της στο τέλος αυτού του μήνα, ενώ η British Gas έχει δηλώσει ότι θα παγώσει τις τιμές μέχρι τον Αύγουστο.
Αρκετοί προμηθευτές μεσαίου μεγέθους έχουν επίσης αυξήσει τις τιμές: Η Good Energy μέχρι 11%, η First Utility, μέχρι 9,7%, η UTILITA μέχρι 2,9%, η Co-operative energy έως και 5%, και η Ovo energy έως 1,5%.
Οι τελευταίες αυξήσεις ήλθαν παρά την πρόσφατη διαπίστωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Ofgem ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις έξι μεγάλες εταιρείες να αυξήσουν τις τιμές ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης