Ενέργεια

Η κυβέρνηση Biden για να συγκρατήσει την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης μειώνει τις απαιτήσεις στα βιοκαύσιμα

Η κυβέρνηση Biden για να συγκρατήσει την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης μειώνει τις απαιτήσεις στα βιοκαύσιμα
Με τις αυξανόμενες τιμές για τα γεωργικά προϊόντα εν μέσω συνεχιζόμενων διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι υψηλές οι πιθανότητες το ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα να γίνουν επίσης ακριβότερα, για το λόγο αυτό η διοίκηση Biden μειώνει την ποσότητα βιοκαυσίμων που υποχρεούνται να προσθέτουν τα διυλιστήρια πετρελαίου στα καύσιμα πετρελαίου

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ επιβάλλει τη μείωση της ποσότητας βιοκαυσίμων που υποχρεούνται να προσθέτουν τα διυλιστήρια πετρελαίου στα καύσιμα πετρελαίου σε μια προσπάθεια να παράσχουν λίγο χώρο στη βιομηχανία διύλισης εν μέσω πτώσης της ζήτησης και υψηλών τιμών.
Αν και μπορεί να φαίνεται ότι η κίνηση είναι μια εύνοια για τη βιομηχανία πετρελαίου, η βιομηχανία δεν είναι ευχαριστημένη με αυτό, ανέφερε το Reuters, προσθέτοντας ότι η βιομηχανία βιοκαυσίμων είναι επίσης δυσαρεστημένη, αν και για πιο προφανείς λόγους.

«Αυτή η απόφαση είναι μια μεταστροφή του προέδρου Joe Biden που έκανε εκστρατεία για την υποτιθέμενη υποστήριξή του για ανανεώσιμα καύσιμα», δήλωσε ο γερουσιαστής Johnie Ernst, Ρεπουμπλικανός από την Αϊόβα που παράγει αιθανόλη.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, από την άλλη πλευρά, είπε ότι η EPA «θα εξυπηρετούσε καλύτερα το δημόσιο συμφέρον διατηρώντας εφικτούς τους όγκους συμμόρφωσης».

Οι εν λόγω όγκοι μειώθηκαν στην πρόταση στα 17,13 δισεκατομμύρια γαλόνια για το 2020 αναδρομικά, από 20,09 δισεκατομμύρια γαλόνια προηγουμένως.
Για το 2021, ο όγκος ορίστηκε στα 18,52 δισεκατομμύρια γαλόνια και για το 2022, η ποσότητα των βιοκαυσίμων που θα χρειαζόταν να αναμειγνύουν τα διυλιστήρια στα καύσιμα τους ορίστηκε στα 20,77 δισεκατομμύρια γαλόνια.

Ταυτόχρονα, η EPA πρότεινε την απόρριψη έως και 65 αιτημάτων για εξαίρεση από τις υποχρεώσεις για τα βιοκαύσιμα—οι εξαιρέσεις αυτές χορηγούνται σε μικρά διυλιστήρια για τα οποία θα ήταν δύσκολο να αναμειχθούν οι απαιτούμενες ποσότητες βιοκαυσίμου στη βενζίνη και το ντίζελ τους.
Η εντολή για τα βιοκαύσιμα είναι ένα μόνιμα επίμαχο ζήτημα για τις διαδοχικές διοικήσεις, καθώς απαιτεί από τους πολιτικούς να ταχυδακτυλουργούν μεταξύ των συμφερόντων του καλαμποκιού και των λόμπι του πετρελαίου.

Ενώ η μάχη μεταξύ διυλιστηρίων και καλλιεργητών καλαμποκιού είναι μακροχρόνια, φέτος, υπάρχει ένας νέος συμμετέχων: η Αμερικανική Ένωση Αρτοποιών.
Με τις αυξανόμενες τιμές για τα γεωργικά προϊόντα εν μέσω συνεχιζόμενων διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι υψηλές οι πιθανότητες το ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα να γίνουν επίσης ακριβότερα.
Με το καλαμπόκι ένα βασικό γεωργικό προϊόν που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία αρτοποιίας, νωρίτερα φέτος, η ABA άρχισε να ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση Biden είτε να μειώσει είτε τουλάχιστον να σταματήσει την αύξηση των εντολών για βιοκαύσιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης