Μονάδα - μαμούθ παραγωγής υδρογόνου σχεδιάζει η BP στην Μεγάλη Βρετανία

Μονάδα - μαμούθ παραγωγής υδρογόνου σχεδιάζει η BP στην Μεγάλη Βρετανία
Η τελική επενδυτική απόφαση για το έργο αναμένεται να ληφθεί το 2023

Mια νέα εξαιρετικά μεγάλης κλίμακας μονάδα παραγωγής υδρογόνου σχεδιάζει η BP στη βορειοανατολική Βρετανία, η οποία θα μπορεί να παραδίδει 500 MW σε παραγωγή υδρογόνου μέχρι το 2030.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, τον ρόλο της μελέτης και υλοποίησης έχει αναλάβει η εταιρεία HyGreen Teesside η οποία πρόκειται να αναπτύξει το έργο σε διάφορες φάσεις, με την αρχική φάση να αφορά 60 MW και στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή μέχρι το 2025.
Η τελική επενδυτική απόφαση για το έργο αναμένεται να ληφθεί το 2023.

Η εταιρεία ανέφερε πως στην αρχή η νέα μονάδα θα στηρίζεται σε διμερείς συμβάσεις πράσινης ενέργειας για την διασφάλιση της απαιτούμενης ενέργειας και μελλοντικά φιλοδοξεί να συνδεθεί με καθαρή ενέργεια που παράγεται μέσα και γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Να σημειώσουμε ότι η BP έχει ήδη ένα «μπλε» υδρογόνου σε ανάπτυξη στο Teesside και όπως ανέφερε, μαζί με τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες στην περιοχή θα δημιουργήσει υψηλής-ειδίκευσης θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά την λειτουργία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έργα θα στηρίξουν την τοπική εκπαίδευση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς επίσης θα συμβάλει στην δημιουργία μιας υψηλής ειδίκευσης και τεχνογνωσίας αλυσίδας αξίας υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης