Επικαιρότητα

Κατατίθεται σήμερα (4/10) στη Βουλή το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού

Κατατίθεται σήμερα (4/10) στη Βουλή το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού
Ψάχνουν ανάχωμα στην μεγάλη αύξηση τιμών και στο ράλι στην ενέργεια

Με ανοικτό το σκέλος των μέτρων για την αντιμετώπιση της «ενεργειακής ακρίβειας» κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού στοχεύοντας σε ανάπτυξη 4,5% το 2022 από 6,1% το 2021.

Το οικονομικό επιτελείο έντονα προβληματισμένο από το ράλι των τιμών στα καύσιμα που θα είναι σήμερα βασικό θέμα στο Eurogoup, ψάχνει τώρα ελεύθερο δημοσιονομικό χώρο και «ευελιξία» για να ενισχύει τα «πυροσβεστικά» μέτρα κατά των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα βάζοντας στο τραπέζι σενάρια για αύξηση της κρατικής επιδότησης στα οικιακά τιμολόγια και αναπροσαρμογή του επιδόματος θέρμανσης.

Ψάχνουν ανάχωμα

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη το καυτό και μείζον θέμα σε αυτή τη συγκυρία είναι να στηθεί ένα ισχυρό και αποτελεσματικό ανάχωμα έτσι ώστε να μετριασθούν η και να εξουδετερωθούν οι απώλειες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και να μην εξανεμισθούν τα οφέλη από τις μειώσεις φόρων και εισφορών.
Μάλιστα η σκέψη που κυριαρχεί πλέον είναι να μπουν σε δεύτερο πλάνο και μέχρι νεωτέρας τα σχέδια για τον εμπλουτισμό του πακέτου των ελαφρύνσεων και τα όποια δημοσιονομικά περιθώρια να αξιοποιηθούν για την χρηματοδότηση παρεμβάσεων-ασπίδα στο ρεύμα των ανατιμήσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης