Επικαιρότητα

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Erdogan - Φόβοι για νέα προσφυγική κρίση λόγω Αφγανιστάν - Θωρακίζεται ο Έβρος

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Erdogan - Φόβοι για νέα προσφυγική κρίση λόγω Αφγανιστάν - Θωρακίζεται ο Έβρος
Νωπές παραμένουν οι μνήμες από τα επεισόδια στον Έβρο το 2020
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, θα έχει σήμερα (20/8/2021) το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ραντεβού είναι για τις 19:30 και στο τραπέζι βρίσκονται οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.
 
«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 19:30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Τα τελευταία 24ωρα, έχει σημάνει συναγερμός στην ελληνική κυβέρνηση, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Taliban. Ο φόβος για μια νέα προσφυγική κρίση στα πρότυπα του 2015 -ενώ οι μνήμες από τα επεισόδια στον Έβρο το 2020 είναι ακόμα νωπές- είναι διάχυτος. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ανοιχτά όλα τα μέτωπα... Η πανδημία του κορωνοϊού καλπάζει καθώς δεν κατάφερε να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολίου, ενώ την ίδια στιγμή οι καταστροφικές πυρκαγιές κατέρριψαν -για τα καλά- το αφήγημα του επιτελικού κράτους. Κατά συνέπεια μια νέα προσφυγική κρίση εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ένα μη διαχειρίσιμο πλήγμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συναγερμός στην Αθήνα

Πέραν πάσης αμφιβολίας, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν θα τροφοδοτήσουν ένα νέο προσφυγικό κύμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 500.000 πρόσφυγες.
Στην Αθήνα μάλιστα επικρατεί συναγερμός και αρμόδιοι φορείς δηλώνουν πως βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν μια νέα προσφυγική κρίση. Μάλιστα, το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ (υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη) που άναψε το πράσινο φως για τη σειρά νέων, συμπληρωματικών έργων.
Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου διαμηνύεται σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα δεν θα ξαναγίνει… ξέφραγο αμπέλι. Την ίδια ώρα, ο Στρατός Ξηράς εργάζεται πυρετωδώς τις τελευταίες ώρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα για τη «στεγανοποίηση» της συνοριακής γραμμής.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης