Ενέργεια

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 71 δολ. κινείται το αργό, στα 73 το Brent

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 71 δολ. κινείται το αργό, στα 73 το Brent

 

Ανησυχία για τον κορωνοϊό και επιβράδυνση της εργοστασιακής δραστηριότητας

Οι τιμές του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν την Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες για τον περιορισμό του κορωνοϊού σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της εργοστασιακής δραστηριότητας σε βασικές αγορές επιβάρυναν το κλίμα.
Περί τις 12: 10 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 0,81%, στα 73,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) ενισχυόταν 0,90%, στα 71,91 δολάρια το βαρέλι.
Οι αναλυτές της ANZ σε σημείωμά τους τόνισαν τους αναζωπυρωτικούς οικονομικούς κινδύνους για την Κίνα που καταναλώνει πετρέλαιο που προκαλεί η πανδημία του κορωναϊού. «Περιπτώσεις της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta έχουν εμφανιστεί σε 14 από τις 32 επαρχίες. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμούς κινητικότητας », έγραψαν οι αναλυτές της ANZ.
Επισήμαναν επίσης την επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας ως βασικό παράγοντα, τόσο για την Κίνα όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας συνέχισε να χαλαρώνει τον Ιούλιο, με τον επίσημο Δείκτη Διευθυντών Προμηθειών Παρασκευής να μειώνεται στα 50,4 από 50,9 τον Ιούνιο», ανέφερε η ANZ.
"Η μεταποιητική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε επίσης στις ΗΠΑ, με τον δείκτη ISM να υποχωρεί στα 59,5" – την χαμηλότερη τιμή από τον Ιανουάριο - από 60,6 τον Ιούνιο.
Εν τω μεταξύ, το Ιράν θα ανταποκριθεί άμεσα σε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της ασφάλειάς του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και η Βρετανία κατηγόρησαν την Τεχεράνη για επίθεση σε ισραηλινό δεξαμενόπλοιο στις ακτές του Ομάν.
Τα αποθέματα αργού και προϊόντων των ΗΠΑ προβλέπεται ότι μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα αποστάγματα και τα αποθέματα βενζίνης υποχωρούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης