Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Αλ. Χαρίτσης: "Εκτός κυβερνητικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι Περιφέρειες"

Αλ. Χαρίτσης:
Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ Αθήνα 9,84

 

«Εκτός κυβερνητικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι Περιφέρειες»

«Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στην πραγματική οικονομία σε όλη την χώρα το πώς τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα διαχυθούν στο σύνολο της κοινωνίας» επισήμανε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84. Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα από την κυβέρνηση είναι μια λίστα έργων η οποία όμως δεν συγκροτεί ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό, εφ’ όσον δεν χαράσσει πολιτικές σε σημαντικά πεδία της οικονομίας όπως είναι η βιομηχανία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο αγροτικός τομέας και οι Περιφέρειες.
Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα σχεδιασμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως «η Γαλλία που μεταφέρει πόρους ανά περιφέρεια, η Ισπανία που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση των μικρομεσαίων, η Πορτογαλία που ιδρύει ειδική αναπτυξιακή τράπεζα η οποία θα αναλάβει όλο τον σχεδιασμό του προγράμματος». Ο κ. Χαρίτσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει «παραγωγή εγχώριας προστιθέμενης αξίας και όχι εκτίναξη των εισαγωγών, όπως έγινε στο παρελθόν».
«Στον αντίποδα, η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι οι πόροι των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης να περνούν μόνο μέσω των συστημικών Τραπεζών» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης «γεγονός που οδηγεί την συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων εκτός χρηματοδότησης».
«Η κυβέρνηση αφήνει αναξιοποίητη την Αναπτυξιακή Τράπεζα, που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, η οποία θα μπορούσε να έχει τον κεντρικό σχεδιασμό αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου» τόνισε ο κ. Χαρίτσης. Πρόσθεσε τέλος ότι «η επιλογή της κυβέρνησης είναι η δημιουργία μιας ad hoc μονάδας στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς εμπειρία αναπτυξιακών πολιτικών, η οποία θα διαλυθεί μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα η θεσμική γνώση και η επιχειρησιακή ικανότητα να μην έχει συνέχεια». «Η απουσία θεσμικής μνήμης είναι δομικό πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης