Συνεργασία Snam και Leonardo για την ασφάλεια των υποδομών υδρογόνου

tags :
Συνεργασία Snam και Leonardo για την ασφάλεια των υποδομών υδρογόνου

Η τριετής συμφωνία στοχεύει στην ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων για την παρακολούθηση και την προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας

 
Ο ιταλικός αμυντικός όμιλος Leonardo και ο φορέας εκμετάλλευσης φυσικού αερίου Snam (SRG.MI) ανακοίνωσαν την Πέμπτη 8/7/2021 ότι υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την ανάπτυξη τεχνολογίας για την καινοτομία και την ασφάλεια στον τομέα του υδρογόνου, βασικό στοιχείο για την στρατηγική αποανθρακοποίησης της Ευρώπης.

Η τριετής συμφωνία στοχεύει στην ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων για την παρακολούθηση και την προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας και προβλέπει ότι οι κοινές λύσεις μπορούν επίσης να εφαρμοστούν και σε άλλους διεθνείς παράγοντες του τομέα των μεγάλων ενεργειακών δικτύων. Η συμφωνία έρχεται μήνες μετά την κίνηση του κορυφαίου διαχειριστή αγωγών καυσίμων στις ΗΠΑ Colonial Pipeline που έκλεισε ολόκληρο το δίκτυό του μετά από κυβερνοεπίθεση που περιελάμβανε λύτρα τα οποία κατέβαλε η εταιρεία.
Η συνεργασία Snam-Leonardy θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στρατηγικών υποδομών, τεχνολογιών IoT (Internet of Things) και προηγμένων αισθητήρων για την παρακολούθηση ενεργειακών υποδομών και την εισαγωγή υδρογόνου στον αεροδιαστημικό τομέα. «Η βιωσιμότητα των βασικών κλάδων της βιομηχανίας και η προστασία των κρίσιμων υποδομών αποτελούν προκλήσεις προτεραιότητας για το μέλλον των κοινοτήτων μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Snam, Marco Alverà.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης