Ενέργεια

Νέες καθυστερήσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου στην Βαλτική

Νέες καθυστερήσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου στην Βαλτική

Θα συνεχισθούν οι εργασίες για τον Baltic Pipe αλλά αντιμετωπίζει καθυστέρηση 3 μηνών

 

Οι κατασκευαστικές εργασίες για τον αγωγό Baltic, που συνδέει την Πολωνία με τα νορβηγικά πεδία φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και της Δανίας, θα συνεχιστούν μετά την ανακοίνωση προσωρινής διακοπής νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοίνωσε ο Δανός διαχειριστής δικτύου Energinet.

Ωστόσο, δύο τομείς της κατασκευής του αγωγού περιμένουν ακόμη περαιτέρω έγκριση και η ολοκλήρωση του έργου θα μπορούσε να καθυστερήσει κατά τρεις μήνες, πρόσθεσε η εταιρεία.
Η αναστολή ακολούθησε την ακύρωση περιβαλλοντικής άδειας από μια δανική επιτροπή προσφυγών λόγω ανησυχιών για τον αντίκτυπο του αγωγού σε προστατευμένα ποντίκια και είδη νυχτερίδων. "Η Δανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι δεν αντιτίθεται στα σχέδια της Energinets να συνεχίσει την κατασκευή σε τμήματα του έργου", ανέφερε η Energinet σε ανακοίνωση.
Το έργο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2022, είναι το κλειδί για τα σχέδια της Βαρσοβίας να μειώσει την εξάρτηση από τη ρωσική προμήθεια φυσικού αερίου. Μια έκταση 210 χιλιομέτρων του αγωγού περνά από τη Δανία στην ξηρά.
Energinet αναμένει ότι το συνολικό έργο θα καθυστερήσει 3 μήνες", ανέφερε, προσθέτοντας ότι αναμένεται να παραδώσει μεγάλο μέρος της συμφωνημένης χωρητικότητας έως τον Οκτώβριο του επόμενου έτους και πιθανώς πλήρη χωρητικότητα έως το τέλος του 2022.
Η Energinet, η οποία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες της καθυστέρησης, δήλωσε ότι η κατασκευή σε δύο μέρη στη Δανία θα ανασταλεί έως το 2022, εν αναμονή της έκδοσης νέας περιβαλλοντικής άδειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης