Ενέργεια

Απαίτηση των μετόχων της Kansai Electric για απεξάρτηση από τον άνθρακα

Απαίτηση των μετόχων της Kansai Electric για απεξάρτηση από τον άνθρακα
Στο επίκεντρο η κλιματική αλλαγή και οι τρόποι αντιμετώπισής της

Ευθυγραμμισμένοι με τις ενεργειακές απαιτήσεις της εποχής είναι οι μέτοχοι της Kansai Electric Power, συμπεριλαμβανομένης της Nordea Asset Management και της KLP, εκφράζοντας την υποστήριξή τους σε ένα ψήφισμα που απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ιαπωνικού προμηθευτή.

Συγκεκριμένα, αυτό που ζητούν είναι οι δραστηριότητες της Kansai Electric Power να απαλλαγούν από τον άνθρακα, προκειμένου να επιτευχθούν οι διεθνείς στόχοι για την κλιματική αλλαγή.

Η μιμητική δραστηριότητα

Όπως σημειώνει το Reuters, οι ακτιβιστές επενδυτές στρέφουν όλο και περισσότερο την προσοχή τους σε ιαπωνικές εταιρείες, χρησιμοποιώντας ψηφίσματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Απώτερος στόχος είναι να ωθήσουν τις εταιρείες και τις τράπεζες να μην επενδύσουν ή να χρηματοδοτήσουν ορυκτά καύσιμα όπως ο άνθρακας, τα οποία εξακολουθούν να έχουν ισχυρή υποστήριξη στην Ιαπωνία.

Όσον αφορά την Kansai Electric, απαιτείται να σταματήσει την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων άνθρακα και να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες για την αποθήκευση και δέσμευση άνθρακα για τους υφιστάμενους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Η Nordea, που έχει περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την πρόταση, η οποία θα υποβληθεί στους μετόχους στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στην Οζάκα. «Η δέσμευση της Kansai Electric Power Company να μην κατασκευάσει νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και να διατυπώσει ένα σχέδιο μείωσης εκπομπών CO2 για τις μονάδες άνθρακα δεν είναι μόνο το σωστό, αλλά και η πιο έξυπνη επιλογή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Christian Pedersen, επικεφαλής υπευθύνων επενδύσεων στη Nordea Asset Management.

Τέλος, η εταιρεία δεν απάντησε στο συγκεκριμένο σχόλιο με αποτέλεσμα να ισχύει ότι ακριβώς ψηφίστηκε στις αρχές του μήνα από το ΔΣ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης