Επικαιρότητα

Στην Κομοτηνή ο Cavusoglu - 'Αναψε «φωτιές» με την «τουρκική» μεινότητα, επίσκεψη στο προξενείο

Στην Κομοτηνή ο Cavusoglu - 'Αναψε «φωτιές» με την «τουρκική» μεινότητα, επίσκεψη στο προξενείο
"Βρίσκομαι στην Ελλάδα για να συναντήσω μέλη της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη και να συζητήσω για τις διμερείς μας σχέσεις", έγραψε στο twitter
(Συνεχές upd) Ιδιωτική επίσκεψη στην Κομοτηνή πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος αναχωρώντας το πρωί της Κυριακής 30/5 από την Άγκυρα για την Αλεξανδρούπολη, δήλωσε στους δημοσιογράφους άτι έρχεται στη χώρα μας με θετική ατζέντα.
Πάντως με την άφιξή του στην Ελλάδα άναψε «φωτιές», λέγοντας πως έρχεται να συναντήσει μέλη της «τουρκικής» μεινότητας, επιβεβαιώνοντας πως η Άγκυρα θα επιμείνει στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Ήδη, ο Mevlut Cavusoglu πραγματοποίσε επίσκεψη στο Τουρκικό Προξενείο και .το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο.
Σημειώνεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ έφτασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής 30/5 και μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή, συνοδευόμενος από τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας και δημοσιογράφους.

Η ελληνική πλευρά εκτιμά πως η ιδιωτική επίσκεψη Cavusoglu στη Θράκη δεν θα εκτροχιάσει εντελώς το ταξίδι του στη χώρα μας, ωστόσο μένει να φανεί εάν θα επιλέξει να πολώσει το κλίμα λίγες ώρες πριν τις επαφές του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Oι δηλώσεις του για Μουφτήδες

«Το έργο των Μουφτήδων συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας και αλληλεγγύης της ‘τουρκικής μειονότητας’», έγραψε σε νέα ανάρτηση τους στο twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανεβάζοντας σχετική φωτογραφία από την Κομοτηνή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια, βρίσκεται στην Κομοτηνή για ιδιωτική επίσκεψη

Ο κ. Τσαβούσογλου ταξίδεψε αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή.

Στις 11 .15 έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής όπου έμεινε 45 λεπτά και συναντήθηκε με τους ψευδομουφτήδες Αχμέτ Μέτε της Ξάνθης και Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής "Τζελάλ Μπαγιάρ" όπου συνομίλησε με μέλη της Σχολικής Επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης