Deutsche Bank: 200 δισ ευρώ για την χρηματοδότηση βιώσιμων επενδύσεων

tags :
Deutsche Bank: 200 δισ ευρώ για την χρηματοδότηση βιώσιμων επενδύσεων
Έντονες πιέσεις και επικρίσεις για την πολιτική της τράπεζας για το κλίμα

 

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να διοχετεύσει περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023 σε βιώσιμη χρηματοδότηση και επενδύσεις, καθώς η κορυφαία γερμανική τράπεζα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κριτική για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Christian Sewing δήλωσε ότι η τράπεζα επιδιώκει να γίνει «ηγέτης της βιωσιμότητας» αλλά αντιμετωπίζει κατηγορίες από περιβαλλοντικές ομάδες Greenpeace και Urgewald ότι δεν κάνει αρκετά για το κλίμα.
Μια σειρά από νέες πολιτικές που περιλαμβάνουν επίσης τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου από το στόλο των 5.400 εταιρικών αυτοκινήτων προ καθώς οι διευθυντές πρόκειται μα ανακοινωθούν κατά την ενημέρωση αναλυτών και επενδυτών σχετικά με τη βιωσιμότητα αργότερα την Πέμπτη.
Κορυφαίοι παγκόσμιοι δανειστές επιδεικνύουν τη δέσμευσή τους για βιώσιμες επενδύσεις, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις στις τράπεζες να στηρίξουν τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα και πιο φιλική προς το περιβάλλον.
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε επίσης ότι στοχεύει να έχει περισσότερες γυναίκες σε κορυφαίες θέσεις, με τις γυναίκες να καταλαμβάνουν το 35% των ρόλων της διευθύντριας, διευθυντή και αντιπροέδρου έως το 2025 σε σύγκριση με το 29% τώρα.

Δεσμεύσεις

Η τράπεζα δεσμεύτηκε πέρυσι για τουλάχιστον 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε βιώσιμες επενδύσεις και χρηματοδότηση έως το 2025, αλλά ο Sewing δήλωσε την Πέμπτη ότι η τράπεζα είχε σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο από ό, τι αναμενόταν, φτάνοντας τα 71 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
"Καθώς είμαστε πολύ επιτυχημένοι τον πρώτο χρόνο από τότε που ανακοινώσαμε τον στόχο μας, έχουμε γίνει πιο φιλόδοξοι όσον αφορά το πόσο γρήγορα μπορούμε να τον επιτύχουμε", δήλωσε ο Sewing, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες που δεν υιοθετούν στόχους αειφορίας θα χάσουν.
Αυτό περιλαμβάνει τη διευκόλυνση και την οργάνωση δανείων που παρέχονται από την τράπεζα, ομόλογα που τοποθετούνται για λογαριασμό των πελατών της και περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η ιδιωτική τράπεζά της.
Ο περιβαλλοντικός όμιλος Urgewald δήλωσε, ωστόσο, ότι ορισμένες από τις προτάσεις της Deutsche, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της χρήσης καυσίμων εταιρικών αυτοκινήτων, ήταν υποτιμητικές.

"Το γεγονός ότι η τράπεζα έχει αναγνωρίσει πόσο μπορεί να κερδίσει από βιώσιμες χρηματοοικονομικές συναλλαγές δεν είναι φιλόδοξο, αλλά καθαρά ευκαιριακό", δήλωσε η Regine Richter, της Urgewald.
Η Greenpeace είχε επίσης αμφιβολίες, με τον Christoph Thies να λέει ότι η γαλλική BNP Paribas κάνει περισσότερα για τη βιωσιμότητα. Η BNP αναφέρει ότι διέθεσε και χρηματοδότησε περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι μόνο σε τέτοια έργα, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. "Η Deutsche Bank δεν είναι σε καμία περίπτωση πρωτοπόρος", είπε ο Thies.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης