Επικαιρότητα

Επιστρεπτέα 7: Οι «κόφτες» φοβίζουν τις επιχειρήσεις και δεν υποβάλλουν αίτηση

Επιστρεπτέα 7: Οι «κόφτες» φοβίζουν τις επιχειρήσεις και δεν υποβάλλουν αίτηση
H Επιστρεπτέα 8 φαίνεται να απομακρύνεται ή να αλλάζει κατεύθυνση.
Χαμηλό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 με τους αυξημένους «κόφτες» της υπουργικής απόφασης να φοβίζουν τις επιχειρήσεις που εμφανίζονται διστακτικές με την υποβολή της αίτησης παρά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Δέκα ημέρες μετά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον κόμβο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μόλις 215.000 επιτηδευματίες έχουν μπει με τους κωδικούς του TAXISnet στην εφαρμογή για να υποβάλουν αρχική αίτηση όταν ο αριθμός στους προηγούμενους κύκλους ήταν διπλάσιος τουλάχιστον.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 19 Απριλίου με τις αιτήσεις ενδιαφέροντος να εκτιμάται ότι θα φθάσουν τις 550.000 αλλά με το νέο τρόπο υπολογισμού των τελικών δικαιούχων ζήτημα είναι αν τελικά λάβουν την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή 250.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Τα δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ θα δοθούν στους τελικούς δικαιούχους τη Μεγάλη εβδομάδα αλλά αυτό που αντιλαμβάνεται η αγορά είναι ότι ο μόνος τρόπος να αντέξουν οι επιχειρήσεις είναι πλέον να ανοίξουν και όχι να επιδοτούνται από το κράτος για να παραμένουν κλειστές.
 
Υπό αυτό το πρίσμα η Επιστρεπτέα 8 φαίνεται να απομακρύνεται ή να αλλάζει κατεύθυνση.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης