Νέο ενεργειακό deal της Iberdrola με ασφαλιστικό φορέα της Ισπανίας - Τι προβλέπεται

Νέο ενεργειακό deal της Iberdrola με ασφαλιστικό φορέα της Ισπανίας - Τι προβλέπεται
Η συμφωνία προβλέπει την προσθήκη περισσότερων λειτουργικών περιουσιακών στοιχείων με την πάροδο του χρόνου
Σχετικά Άρθρα

Η Iberdrola και η MAPFRE έχουν δημιουργήσει μια νέα στρατηγική συμμαχία για να κάνουν κοινές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ισπανία.

Ειδικότερα, η εταιρεία κοινής ωφέλειας και η ασφαλιστική εταιρεία έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό όχημα συν-επένδυσης για την επίτευξη των στόχων τους που περιλαμβάνουν 230 MW πράσινων έργων (αιολικά και φωτοβολταϊκά).

Η συμφωνία

Η συμφωνία προβλέπει την προσθήκη περισσότερων λειτουργικών περιουσιακών στοιχείων με την πάροδο του χρόνου, καθώς και νέων έργων ΑΠΕ, που βρίσκονται υπό ανάπτυξη και έχουν στόχο το 1GW.Η MAPFRE κατέχει το 80 και το υπόλοιπο 20% η Iberdrola, η οποία έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία των αιολικών πάρκων.

Τα πρώτα 100 MW λειτουργικών περιουσιακών στοιχείων, που βρίσκονται στην Castilla y León, χωρίζονται μεταξύ δύο αιολικών πάρκων στη Soria και στο Burgos. Τα φωτοβολταϊκά έργα 130 MW αναπτύσσονται στην Castilla-La Mancha, στην επαρχία της Γκουανταλαχάρα, και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Μέχρι σήμερα, ο ασφαλιστικός όμιλος πραγματοποιεί όλες αυτές τις επενδύσεις σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία μέσω ακινήτων, υποδομών και ιδιωτικών κεφαλαίων. Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Όμιλος ολοκλήρωσε το πρώτο του ταμείο υποδομής με την Abante, συγκεντρώνοντας 300 εκατομμύρια ευρώ και επένδυσε στα Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), τον κορυφαίο όμιλο υποδομών στον κόσμο.

Οι εκτιμήσεις των εταίρων

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Iberdrola Ignacio Galán σημείωσε ότι: «Η συγκεκριμένη συνεργασία, που έχει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, θα συμβάλλει στη μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την απανθρακοποίηση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στη MAPRE βρήκαμε έναν ιδανικό συνεργάτη για να οδηγήσουμε επενδύσεις και έργα στις τεχνολογίες του μέλλοντος, επιτρέποντάς μας να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία για όλους».

Ο πρόεδρος της MAPFRE Antonio Huertas πρόσθεσε ότι: «Διαφοροποιούμε το χαρτοφυλάκιό μας σε ένα σενάριο χαμηλού επιτοκίου, ενισχύοντας παράλληλα τις επενδύσεις με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Τέλος, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για μια πράσινη ανάπτυξη που βασίζεται σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης