Χρηματιστήριο & Αγορές

Τράπεζα Πειραιώς: «Πράσινο φως» για ΑΜΚ - Μεγάλου: Οι μέτοχοι θα έχουν προτιμησιακή μεταχείριση

Τράπεζα Πειραιώς: «Πράσινο φως» για ΑΜΚ - Μεγάλου: Οι μέτοχοι θα έχουν προτιμησιακή μεταχείριση
Πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς - Κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης, προνομιακή κατανομή στους Έλληνες
Πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, αφού η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε το πλάνο της διοίκησης.
Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε η τράπεζα, η αύξηση κεφαλαίου, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με book building τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες επενδυτές, με τους εγχώριους μετόχους -και μόνον- να τυγχάνουν προνομιακής κατανομής, αλλά να μην έχουν δικαιώματα προτίμησης. 
 
Σε κάθε περίπτωση, και τα τέσσερα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίθηκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία.
Νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, κατά την τοποθέτησή του, τόνισε: 
Οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν προτιμησιακή μεταχείριση στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.
Περιγράφοντας τη διαδικασία της ΑΜΚ, εξήγησε ότι θα διεξαχθεί μέσω βιβλίου προσφορών στο εξωτερικό και μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα.
Η διαδικασία θα διενεργηθεί ταυτόχρονα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου 2021.
Η προνομιακή κατανομή των νέων μετόχων στους υφιστάμενους μετόχους, σε περίπτωση υπέρβασης της ζήτησης, θα πραγματοποιηθεί κατ' αναλογίαν της συμμετοχής τους (pro rata).
Εάν η εγγραφή υφιστάμενων μετόχων υπερβαίνει την αναλογία, τότε θα ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα μόνο εκείνοι που είναι στην prorata βάση.
Πέραν από την ΑΜΚ θα υπάρξουν πρόσθετες ενέργειες με επίπτωση 1 δισ. στα κεφάλαια.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, υπεραμύνθηκε της απόφασης για την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, καθώς όπως τόνισε θα διευκολύνει τη διάθεση των νέων μετοχών και θα επιτρέψει τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης