Ηνωμένο Βασίλειο: Επενδύσεις 90 εκατ. λιρών στα υπεράκτια αιολικά και την αποθήκευση

Ηνωμένο Βασίλειο: Επενδύσεις 90 εκατ. λιρών στα υπεράκτια αιολικά και την αποθήκευση
Οι επενδύσεις στην τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας για τον τομέα των ΑΠΕ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενισχύει την ανάπτυξη τεχνολογιών στις ΑΠΕ με χρηματοδότηση άνω των 90 εκατομμυρίων λιρών. Η αποθήκευση ενέργειας και η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα επωφεληθούν από 68 εκατ. λίρες και 20 εκατ. λίρες αντίστοιχα. Πρόκειται για επένδυση 1 δισ. ευρώ, που είναι μέρος του Net Zero Innovation της κυβέρνησης.

Η υπουργός Ενέργειας Anne-Marie Trevelyan τόνισε ότι: «Θέλουμε να γίνουμε παγκόσμιοι ηγέτες στην πράσινη ενέργεια. Οι επενδύσεις στην τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας για να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Αυτή η χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να βρούμε νέους τρόπους για να συμβάλλουμε σημαντικά στην αλλαγή του κλίματος έως το 2050».

Η χρηματοδότηση της αποθήκευσης ενέργειας θα επιταχύνει την εμπορευματοποίηση ενός «πρώτου τύπου αποθήκευσης που μπορεί να συγκρατεί ενέργεια από ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες, καθώς και θερμότητα, για μεγάλες χρονικές περιόδους» έως ότου χρειαστεί.

Όσον αφορά τα υπεράκτια αιολικά, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, έτσι ώστε οι τουρμπίνες να μπορούν να ενσωματωθούν στον πυθμένα της θάλασσας. Οι καινοτόμες τεχνολογίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την προώθηση ζωτικών εξαρτημάτων όπως δυναμικά συστήματα καλωδίων υψηλής τάσης για δύσκολες συνθήκες βυθού και σωστά θεμέλια.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι διαγωνισμοί Energy Storage Innovation και Floating Offshore Wind Innovation θα είναι επίσημα ανοιχτοί σε προσφορές την άνοιξη του 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης