Ενέργεια

BofA: Ανέβασε κατά 10 δολ. την πρόβλεψη για την τιμή του Brent το 2021

BofA: Ανέβασε κατά 10 δολ. την πρόβλεψη για την τιμή του Brent το 2021

Στα 65 δολ. το βαρέλι βλέπει το Brent η Bank of America και στα 57 δολ. το αργό

 

Η Bank Research της Bank of America (BofA) ανέβασε τις προβλέψεις της για τις τιμές του αργού πετρελαίου Brent για φέτος, λόγω των περιορισμών της προσφοράς που προκάλεσε ο παγετός στο Τέξας, των περικοπών του ΟΠΕΚ + και των παγκόσμιων νομισματικών κινήτρων, ανέφερε σε σημείωμα την Δευτέρα 22/2/2021.

Η τράπεζα αναμένει τώρα το αργό πετρέλαιο Brent κατά μέσο όρο στα 60 $ ανά βαρέλι το 2021, από προηγούμενη εκτίμηση 50 $.
Η BofA προβλέπει επίσης τις τιμές αργού West Texas Intermediate (WTI) κατά μέσο όρο 57 $ το βαρέλι φέτος. Οι τιμές του Brent θα μπορούσαν να αυξηθούν προσωρινά στα 70 $ το βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με αναλυτές της τράπεζας.
Περί τις 21:31 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 0,28% στα 65,42$ το βαρέλι και το αμερικανικό αργό σημείωνε οριακή άνοδο 0,02% στα 61,68$ το βαρέλι.

Στήριξη στις τιμές

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη 23/2/2021, βοηθούμενες από την πιθανή χαλάρωση των lockdown COVID-19 παγκοσμίως, τις θετικές οικονομικές προβλέψεις και τη χαμηλότερη παραγωγή καθώς οι αμερικανικές προμήθειες επιβραδύνθηκαν καθώς ο παγετός στο Τέξας σταμάτησε την παραγωγή αργού. «Ο μεγάλος παγετός του Τέξας την περασμένη εβδομάδα αναμένεται να μειώσει τα παγκόσμια αποθέματα κατά επιπλέον 50 εκατομμύρια βαρέλια, υποστηρίζοντας περαιτέρω τις τιμές (πετρέλαιο)», ανέφερε η BofA.
Η τράπεζα επεσήμανε επίσης ότι οι πρόσθετες, εθελοντικές περικοπές παραγωγής πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και η οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων (ΟΠΕΚ +) που διατηρεί σταθερή την παραγωγή ήταν επίσης υποστηρικτική.
Η συμφωνία εφοδιασμού του ΟΠΕΚ + που επεκτείνεται στο πρώτο τρίμηνο έχει αφαιρέσει επιπλέον 180 εκατομμύρια βαρέλια από την αγορά, δημιουργώντας περισσότερη πλεονάζουσα χωρητικότητα, ανέφεραν. Ωστόσο, η BofA σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος βραχυπρόθεσμος καθοδικός κίνδυνος για τις τιμές του πετρελαίου μπορεί να προέλθει από μια νέα συμφωνία του Ιράν, η οποία θα μπορούσε να φέρει 2 εκατομμύρια bpd στην αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης