Ενέργεια

Συνομιλίες της κινεζικής εταιρείας EV Byton για συγχώνευση με την SPAC

Συνομιλίες της κινεζικής εταιρείας EV Byton για συγχώνευση με την SPAC

Η Foxconn θα επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια

 

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Byton, υποστηριζόμενος από το Apple Foxconn, βρίσκεται σε συνομιλίες για συγχώνευση με εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), σύμφωνα με το Reuters.

Η Byton, στους βασικούς μετόχους της οποίας περιλαμβάνονται επίσης η κρατική αυτοκινητοβιομηχανία FAW Group και η εταιρεία κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων CATL, βρίσκεται σε συνομιλία με δυνητικές εταιρείες SPAC και επενδυτές σχετικά με την δημόσια εγγραφή στη οποία σκοπεύει να προχωρήσει φέτος, δύο πηγές σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.
H Byton ξεκίνησε το 2017 από την Future Mobility Corp, μια εταιρεία που συνιδρύθηκε από πρώην στελέχη της BMW και της Nissan Motor. Ωστόσο, αντιμετωπίζει προβλήματα ταμειακών ροών από το 2019, καθώς οι επενδυτές επενδύουν προσεκτικά σε έναν πολυσύχναστο τομέα, όπου η αύξηση των πωλήσεων EV επιβραδύνθηκε στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Συμφωνίες

Η εταιρεία κατασκευάζει ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στην ανατολική πόλη του Ναντζίνγκ, αλλά ανέστειλε την προσπάθεια τον Ιούλιο για αναδιοργάνωση της εταιρείας.
Τον περασμένο μήνα, η Byton υπέγραψε μια συμφωνία με τη Foxconn και τη Nanjing Economic and Technological Development Zone για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2022.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Foxconn θα επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια στο έργο έρευνας και παραγωγής SUV και θα βοηθήσει στην κατασκευή αλυσίδας εφοδιασμού για την παραγωγή EV που στοχεύει στη μείωση του κόστους κατασκευής αυτοκινήτων, ανέφερε μία από τις πηγές.

Τι είναι οι εταιρείες SPAC

SPAC είναι μια εταιρεία κέλυφος που συγκεντρώνει χρήματα μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς για την αγορά ενός λειτουργικού φορέα, συνήθως εντός δύο ετών.
Οι SPAC έχουν αναδυθεί ως μια γρήγορη διαδρομή προς το χρηματιστήριο για εταιρείες, ιδίως εταιρείες τεχνολογίας αυτοκινήτων, και έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς στους επενδυτές που αναζητούν παρόμοια οφέλη με αυτά της υψηλής αποτίμησης της Tesla Inc. Οι εταιρείες βιομηχανίας EV Microvast, Faraday Future και EVgo Services είναι μερικές από τις εταιρείες του κλάδου που έχουν συμφωνήσει να συγχωνευθούν με SPAC μέχρι στιγμής φέτος.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης