Επικαιρότητα

Προ των πυλών το γ΄ κύμα - Σε «πολιορκία» η Αττική - Σενάρια για σκληρό lockdown

Προ των πυλών το γ΄ κύμα - Σε «πολιορκία» η Αττική  - Σενάρια για σκληρό lockdown
Νέα μέτρα και σενάρια για σκληρό lockdown φέρνει το γ’ κύμα covid στην Αττική
Δεδομένα θα πρέπει να θεωρούνται τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική καθώς είναι σε έξαρση το γ’ κύμα του κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να μην αποκλείουν και την προοπτική ενός σκληρού lockdown σε περίπτωση που η επιδημία ενταθεί τα επόμενα 24ωρα.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, μια και στην Αττική εξακολουθούν να καταγράφονται περισσότερα από τα μισά κρούσματα που εντοπίζονται σε όλη την επικράτεια ενώ έχουν ήδη τριπλασιαστεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, με τους νοσηλευόμενους να υπολογίζονται σε τουλάχιστον 500.
 
Την ανησυχία επιτείνει και το στοιχείο ότι στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται πλέον και τα περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού, η οποία θεωρείται εξαιρετικά μεταδοτική.
Με τα κρούσματα να παραμένουν υψηλά, με τις μεταλλάξεις να κυκλοφορούν και με το ΕΣΥ να έχει αρχίσει ήδη να πιέζεται, οι ειδικοί ήδη μελετούν να επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική, καθώς «τρέμουν» το σενάριο το Λεκανοπέδιο να βρεθεί στην κατάσταση που ήταν η Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς όλοι παραδέχονται πως σε αυτήν την περίπτωση η κατάσταση δεν θα είναι διαχειρίσιμη.
Σε αυτό το πλαίσιο ήδη μελετάται να αυστηροποιηθεί ακόμα περισσότερο η απαγόρευση όσον αφορά τις μετακινήσεις, συγκεκριμένα γίνεται λόγος για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα (σε αυτήν την περίπτωση τα καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν από τις 17:00), αν και όλοι αναγνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο στην πρωτεύουσα, ενώ στο τραπέζι πάντα βρίσκεται και το σενάριο ενός σκληρού lockdown.
Πέρα όμως από την Αττική, ανησυχία υπάρχει επίσης και για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετά από εβδομάδες, κατέγραψε χθες τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, αλλά και για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας όπου και εκεί εντοπίζεται πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης