Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΕΛΕΤΑΕΝ: Οι προτάσεις για τα υπεράκτια αιολικά

ΕΛΕΤΑΕΝ: Οι προτάσεις για τα υπεράκτια αιολικά
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις απόψεις και προτάσεις τους έως τη 1 Φεβρουαρίου 2021 στo info@eletaen.gr

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται τα βασικά κείμενα και σχέδια ρυθμίσεων που περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης της θαλάσσιας αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Γίνεται στα πλαίσια του έργου «Necessary legislative adjustments to promote offshore wind energy in Greece» και λαμβάνει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα EEA Financial Mechanism 2014-2021.

Αναλυτικές πληροφορίες

Η διαβούλευση απευθύνεται στα μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ αλλά φυσικά μπορεί -και ενθαρρύνεται- να συμμετάσχει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος ακόμα και αν δεν είναι μέλος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις απόψεις και προτάσεις τους έως τη 1 Φεβρουαρίου 2021 στo info@eletaen.gr με την ένδειξη «Για το θεσμικό πλαίσιο για την θαλάσσια αιολική ενέργεια».

Εντός του Φεβρουαρίου θα οργανωθεί μια αναλυτική διαδικτυακή ημερίδα για το θέμα, ως συνέχεια της παρούσας διαβούλευσης και της ημερίδας που διοργανώθηκε την 7 Οκτωβρίου 2020

Τα κείμενα της διαβούλευσης περιλαμβάνουν:

  • Το σχέδιο (draft) της μελέτης που ενσωματώνει τα βασικά παραδοτέα του έργου ΕΔΩ
  • Σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης ΕΔΩ
  • Σχέδιο υπουργικής απόφασης ΕΔΩ
  • Σχέδιο προκήρυξης διαγωνιστικής διαδικασίας ΕΔΩ
  • Συνοπτικό σημείωμα με τα βασικά σημεία της πρότασης ΕΔΩ
  • Παρουσίαση στα Ελληνικά ΕΔΩ
  • Presentation in English HERE

Βασικά σημεία της πρότασης


Μεταξύ των ενδεικτικών σημείων της συγκεκριμένης διαβούλευσης, είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο δεν απαιτεί, όπως αναφέρεται,υπερβολικές επενδύσεις από το κράτος ούτε άριστη αποτελεσματικότητα από την Διοίκηση (όπως απαιτεί το συγκεντρωτικό μοντέλο).


Επίσης δεν εκθέτει τους επενδυτές σε μεγάλο ρίσκο ανάπτυξης (όπως στο ανοιχτό – αποκεντρωμένο μοντέλο), το οποίο στην Ελλάδα, συνδυαζόμενο με το ρίσκο από τις χρόνιες παθογένειες της γραφειοκρατίας και της απουσίας συγκεκριμένου σχεδιασμού, θα ήταν μη ανεκτό.


12.JPG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης