Ασία

Πρόσκληση της Τουρκίας σε ξένες εταιρείες και funds να επενδύσουν στον ενεργειακό της τομέα

Πρόσκληση της Τουρκίας σε ξένες εταιρείες και funds να επενδύσουν στον ενεργειακό της τομέα
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας σημείωσε, ότι το 60% των συνολικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο βρίσκονται στον γεωγραφικό χώρο, όπου βρίσκεται η Τουρκία.
Πρόσκληση σε διεθνείς ενεργειακές εταιρείες και επενδυτικά ταμεία να επενδύσουν στον τομέα της ενέργειας της Τουρκίας απηύθυνε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας Μπεράτ Άλμπαϊρακ, στο πλαίσιο του συνεδρίου ενέργειας IHS CERAWeek 2017 στο Χιούστον του Τέξας.
Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε, ότι η προτεραιότητα της χώρας του στον ενεργειακό τομέα είναι να αυξήσει την ποικιλία των πόρων φυσικού αερίου, ηλεκτρικής, πυρηνικής και ανανεώσιμης ενέργειας.
Υποστήριξε δε, ότι «δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον ευνοϊκό, φιλικό προς τον επενδυτή, προς το συμφέρον του πολίτη, του επενδυτή και του δημοσίου, δηλαδή προς κέρδος όλων των πλευρών».
Ο Άλμπαϊρακ σημείωσε, ότι το 60% των συνολικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο βρίσκονται στον γεωγραφικό χώρο, όπου βρίσκεται η Τουρκία.  
Ακόμη ανέφερε, ότι η Τουρκία διαθέτει υψηλό δυναμικό από άποψη πόρων υδροηλεκτρικής, αιολικής, ηλιακής και ανανεώσιμης ενέργειας, σημειώνοντας πως τα τελευταία χρόνια το κόστος της ανανεώσιμης ενέργειας έπεσε και ότι αυξήθηκαν οι επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα.
Είπε ακόμη, ότι στα μέσα του καλοκαιριού του 2017 η Τουρκία θα ανακοινώσει ένα σχέδιο αύξησης της αιολικής ενέργειας κατά 1 GW και ότι για τα επόμενα 10 χρόνια σχεδιάζεται να αυξηθεί η ισχύς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατά τουλάχιστον 10 GW, κυρίως από την ηλιακή και την αιολική ενέργεια.

Αρχική δημοσίευση: 09/03/2017 13:17

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης