Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Κοντά σε συμφωνία τα μέλη του OPEC+ για την πετρελαϊκή πολιτική που θα εφαρμοστεί το 2021

Κοντά σε συμφωνία τα μέλη του OPEC+ για την πετρελαϊκή πολιτική που θα εφαρμοστεί το 2021
Ερωτηματικό οι εξελίξεις στις συνομιλίες των μελών του ΟΠΕΚ

UPD (14.25) Κοντά σε συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή του βρίσκεται ο ΟΠΕΚ+ μετά τις έντονες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο εκπροσώπους του Οργανισμού. 

Μετά την ολοκλήρωση των απευθείας συνομιλιών των μεγάλων παικτών του Οργανισμού, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι διαπραγματεύσεις εστιάζουν πλέον στις προτάσεις για τη σταδιακή άρση των περικοπών στην παραγωγή τους επόμενους μήνες,αναφέρουν οι πηγές στο πρακτορείο. 

Ενδεχομένως να υπάρξει καθυστέρηση κατά ένα μήνα πριν ξεκινήσει η σταδιακά ενίσχυση της παραγωγής. 

Nωρίτερα το WEN έγραφε:

Άρχισαν εκ νέου οι συνομιλίες ανάμεσα στις χώρες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, στο πλαίσιο του καθορισμού των νέων τους πολιτικών για το 2021, αναμεταδίδει το Reuters.

Οι συζητήσεις επαναλαμβάνονται μετά την αποτυχία που καταγράφηκε στον αρχικό γύρο των συνομιλιών προηγούμενα μέσα στην εβδομάδα, για την επίτευξη ενός συμβιβασμού, αναφορικά με την αντιμετώπιση της χαμηλής ζήτησης πετρελαίου, εξαιτίας ενός δεύτερου κύματος εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Οι χώρες του ΟΠΕΚ και άλλες συνεργαζόμενες χώρες που είναι γνωστές στο σύνολό τους, ως ΟΠΕΚ+ αναμένονταν ευρέως να παρατείνουν τις ισχύουσες μειώσεις παραγωγής των 7,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως ή ποσοστό 8% της παγκόσμιας προσφοράς, τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο του 2021.

Ωστόσο, μετά την κούρσα τιμών που προκάλεσαν οι ελπίδες για ταχεία έγκριση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στα τέλη Νοεμβρίου, αρκετές χώρες, που παράγουν πετρέλαιο, άρχισαν να αναρωτιούνται για την ανάγκη συνέχισης της μείωσης της παραγωγής που προωθεί η Σαουδική Αραβία.

Πηγές της ομάδας χωρών ΟΠΕΚ+ ανέφεραν ότι η Ρωσία, το Ιράκ, η Νιγηρία, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουν όλες σε κάποιο βαθμό εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής το 2021.

"Τα πράγματα πηγαίνουν προς έναν συμβιβασμό" σύμφωνα με έναν απεσταλμένο στον ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης