Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή άνοδος για Dow- Κέρδη 3% για τον S&P energy sector

Wall Street: Οριακή άνοδος για Dow- Κέρδη 3% για τον S&P energy sector
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,17%
Οριακές μεταβολές για τους βασικούς δείκτες στη Wall Street αλλά ισχυρή άνοδος για τον ενεργειακό τομέα την Τετάρτη 2/12/2020, καθώς η αγορά παίρνει «ανάσα» μετά από μια ισχυρή αρχή του μήνα που ανέβασε S&P 500 και Nasdaq σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Dow Jones αυξήθηκε μόλις 66 μονάδες, ή 0,20% στις 29883,79 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,17% στις 3669,01 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 3,15% στις 284,34 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,05% στις 12349,37 μονάδες.

Η Salesforce ανακοίνωσε ότι αποκτά πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Slack για 27,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η συμφωνία Slack σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη προσφορά του προμηθευτή λογισμικού cloud ποτέ.
Οι μετοχές του Salesforce υποχώρησαν κατά 8,4% κάτι το οποίο αντισταθμίστηκε στον δείκτη από τα κέρδη των τραπεζών και της ενέργειας.
Οι JPMorgan Chase και Goldman Sachs ενισχύθηκαν 1,2% και 2,2%, αντίστοιχα. Η Chevron σημείωσε άνοδο 3,4%. Η Boeing υποχώρησε περισσότερο από 3%.
Οι κινήσεις της Τετάρτης έγιναν μετά την απόρριψη από τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell για μια διμερή πρόταση για ένα πακέτο τόνωσης 908 δισεκατομμυρίων δολαρίων που στοχεύει στο να άρει το αδιέξοδο για νέα κίνητρα στο Κογκρέσο.
Τα νέα για το νέο πακέτο βοήθειας βοήθησαν στην άνοδο των κυριότερων δεικτών την Τρίτη, την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου. Αυτά τα κέρδη ώθησαν S&P 500 και Nasdaq να καταγράψουν υψηλά επίπεδα.
Ο πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi και ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer ανέφεραν σε κοινή δήλωση την Τετάρτη ότι το διμερές νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την Τρίτη πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως «βάση για άμεσες διμερείς, διαπραγματεύσεις». «Το δυναμικό δημοσιονομικής τόνωσης φαίνεται να αυξάνεται, αλλά κάθε πακέτο που θα εξεταστεί πιθανότατα θα είναι σημαντικά μικρότερο από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για το οποίο είχαν συζητήσει πριν από τις εκλογές», δήλωσε ο Yousef Abbasi, της StoneX.

www.worldenergunews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης