Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Κ. Χατζηδάκης: Θα δράσουμε άμεσα για τις υψηλές χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος – Πρώτες επαφές της Α. Σδούκου

Κ. Χατζηδάκης: Θα δράσουμε άμεσα για τις υψηλές χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος – Πρώτες επαφές της Α. Σδούκου
«Νομίζω ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος», επισήμανε ο υπουργός Ενέργειας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη
Στο ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων ρεύματος, αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Νομίζω ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για αυξήσεις», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι «το υπουργείο δεν θα μείνει απαθές», σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, «έχει υιοθετηθεί ένα καινούριο μοντέλο. Ήμασταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν το είχε εφαρμόσει. Το Target Model, όπως λέγεται. Ήταν και υποχρέωσή μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει παρατηρηθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ότι το σύστημα αυτό, όταν ξεκινάει, παντού είχε παιδικές ασθένειες και αναταράξεις. Αυτή είναι η περίπτωση τις τελευταίες ημέρες και σε εμάς».

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι «η ΡΑΕ έχει ήδη παρέμβει. Το υπουργείο επίσης παρακολουθεί στενά και αν χρειαστεί προφανώς θα παρέμβουμε. Πιστεύουμε πως όλοι πρέπει να δείξουν τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος αυτή την ώρα να ενσπείρουμε τον πανικό. Ωστόσο, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να εφησυχάζει το υπουργείο.

Στόχος η λειτουργία του Target Model υπέρ των καταναλωτών

«Το παρακολουθούμε στενά και θα δράσουμε άμεσα, σύμφωνα άλλωστε με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους καταναλωτές και συνολικά στους Έλληνες πολίτες. Αμέσως τις πρώτες ημέρες, που το πρόβλημα παρουσιάστηκε, κινήθηκε η ΡΑΕ, περιμένουμε να κλείσει σήμερα ο κύκλος διαβουλεύσεων της ΡΑΕ και στη συνέχεια, εφόσον κριθεί ότι πρέπει να κάνουμε κάτι, δεν θα διστάσουμε να παρέμβουμε στο επίπεδο του υπουργείου», κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κύκλοι του ΥΠΕΝ υπογραμμίζουν πως το υπουργείο είχε επισημάνει από την αρχή ότι το Target Model θα περάσει «παιδικές ασθένειες» στο ξεκίνημα του, όπως έγινε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, το υπουργείο ζητάει από όλους τους παράγοντες της αγοράς τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα. «Η ΡΑΕ έχει ήδη παρέμβει. Θα παρέμβει όμως αμέσως και το ίδιο το υπουργείο. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδρανείς τις δυσλειτουργίες», τονίζουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, στόχος όλων πρέπει να είναι το Target Model να λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών όπως έγινε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως προσθέτουν, ήδη η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, είχε ένα πρώτο κύκλο επαφών για το θέμα.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης