Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κατοχύρωση κερδών στις διεθνείς αγορές - Ο DAX στο -0,3%, άλμα +7% για την BionTech

Κατοχύρωση κερδών στις διεθνείς αγορές - Ο DAX στο -0,3%, άλμα +7% για την BionTech
Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα της Δύσης που ενέκρινε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Σε κατοχύρωση κερδών προχωρούν οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street.
To κλίμα βελτίωσε η είδηση ότι το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech εναντίον του νέου κορωνοϊού εξασφάλισε έγκριση στη Βρετανία και ξεκινούν οι εμβολιασμοί από την ερχόμενη εβδομάδα.
H μετοχή της γερμανικής BionTech σημειώνει άλμα 7%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,3% στις 13.339 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακή μεταβολή -0,09% στις 6.378 μονάδες.
Στις 5.555 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,5%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,8% στις 21.918 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,2% στις 8.127 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν 0,2%.
 Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 21 μονάδες.
Στο μέτωπο της πανδημίας, στην έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech προχώρησε η αρμόδια αρχή της Μεγάλης Βρετανίας, γεγονός που σημαίνει ότι δίνεται το πράσινο φως για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του ιού.
Όπως έγινε γνωστό, οι πρώτοι εμβολιασμοί θα αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, με τους Βρετανούς να γίνονται οι πρώτοι παγκοσμίως που θα λάβουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση.
Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση.
Σημειώνεται πως στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί και στις ΗΠΑ ενώ από τις αρχές του 2021 θα ακολουθήσει και η Ευρώπη.
Στις ΗΠΑ, ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Mitch McConnell απέρριψε το προταθέν διακομματικά πακέτο τόνωσης την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου εν μέσω εκκλήσεων για την ψήφιση μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την κρίση της πανδημίας ακόμη και από των εκλεγμένο πρόεδρο Joe Biden.
Ο McConnel ο οποίος έχει υποστηρίξει την ψήφιση ενός νέου πακέτου περίπου 500 δις. δολ. σε νέες δαπάνες βοήθειας, δήλωσε ότι θα προτείνει ένα «στοχευμένο νομοσχέδιο μέτρων τόνωσης της οικονομίας» φέτος.
Υπογράμμισε ότι μίλησε με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου όσον αφορά το τι είδους μέτρα είναι διατεθειμένος να υπογράψει ο πρόεδρος Trump.

Γερμανία: Ανέκαμψαν 2,6% τον Οκτώβριο 2020 οι λιανικές πωλήσεις, πριν το μερικό lockdown

Ανέκαμψαν τον Οκτώβριο του 2020 οι λιανικές πωλήσεις, με την άνοδο να ξεπερνά τις εκτιμήσεις, πριν την εφαρμογή του μερικού lockdown για τη γερμανική οικονομία.
Τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι χώροι ψυχαγωγίας και τα γυμναστήρια της Γερμανίας έκλεισαν από τις 2 Νοεμβρίου σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.
Σχολεία, εργοστάσια και καταστήματα παραμένουν ανοιχτά με κοινωνικές αποστάσεις.
Οι λιανικές πωλήσεις άνοδο 2,6% σε μηνιαίο επίπεδο και 8,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Mεικτά πρόσημα καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής , μετά το ράλι στη Wall Street.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 0,4% στις 3.664 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή μεταβολή 0,05%, στις 26.800 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε οριακή μεταβολή 0,05% στις 26.577 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,07% στις 3.449 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε πτώση 0,6% στις 44.373 μονάδες.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 0,2% στα 44,4 δολ. το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου brent να διαπραγματεύεται στα 47,38 δολ. το βαρέλι, με οριακή μεταβολή -0,05%.  
Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι η οικονομία της επεκτάθηκε κατά 3,3% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου καθώς η χώρα ανέκαμψε από τα lockdown.
Σε ετήσια βάση η οικονομία συρρικνώθηκε 3,8% από ένα χρόνο νωρίτερα.
«Η ανάκαμψη του 3ου τριμήνου αντιστράφηκε περίπου στο 40% της πτώσης κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και αναμένουμε ότι η παραγωγή θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα στα μέσα του 2021», δήλωσε ο Ben Udy της Capital Economics.
Την ίδια ώρα, η νέα συζήτηση για ένα πιθανό πακέτο τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ απέτυχε να οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη στην Ασία, καθώς οι επενδυτές υιοθέτησαν στάση αναμονής.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης