Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ): Σε δυτικά χέρια θα παραμείνουν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας

Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ): Σε δυτικά χέρια θα παραμείνουν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας
«Οι αμερικανικές επενδύσεις θα δημιουργήσουν δουλειές και ευκαιρίες» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρέσβης Geoffrey Pyatt
«Οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι οι λιμενικές υποδομές σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα θα παραμείνουν σε δυτικά χέρια», υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του στο χαιρετισμό που απηύθηνε στο φετινό συνέδριο για την ελληνική οικονομία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt την 1η Δεκεμβρίου 2020.
H δήλωση αυτή αναδεικνύνει το αμερικανικό ενδιαφέρον για τους δύο διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ που ήδη «τρέχουν» και για τους οποίους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί ξένοι επενδυτές.
Στους τελευταίους, σύμφωνα με αμερικανικούς παράγοντες, περιλαμβάνονται κρατικά κινέζικα και ρωσικά συμφέροντα.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ο κ. Pyatt προέβη σε εκτενή αναφορά του μεγάλου αμερικανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει εκφραστεί σε μία σειρά από τομείς, από την τεχνολογία (με αναφορά στην επένδυση της Microsoft, της Pfizer, της Cisco κ.ο.κ.), και την ενέργεια, την Ναυπηγοεπισκευή (με αναφορά στα ναυπηγεία Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά) και γενικά τις υποδομές (λιμάνια κ.α.) εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις πρέπει και θα ενδυναμωθούν περαιτέρω.
«Οι αμερικανικές επενδύσεις θα δημιουργήσουν δουλειές και ευκαιρίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά συνολικά στα Δυτικά Βαλκάνια.
Είναι μία win win κατάσταση για όλους μας», κατέληξε ο κ. Pyatt.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης