Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Σαουδική Αραβία ενδέχεται να αυξήσει τις τιμές του αργού στην Ασία τον Ιανουάριο

Η Σαουδική Αραβία ενδέχεται να αυξήσει τις τιμές του αργού στην Ασία τον Ιανουάριο
Ενισχύεται η ζήτηση για τον χειμώνα
Ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου η Σαουδική Αραβία αναμένεται να αυξήσει τις επίσημες τιμές πώλησης (OSPs) για Ασιάτες αγοραστές τον Ιανουάριο, καθώς ορισμένα διυλιστήρια αυξάνουν την παραγωγή για να καλύψουν την υψηλότερη χειμερινή ζήτηση, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.
Έξι πηγές στα ασιατικά διυλιστήρια αναμένουν το OSP Ιανουαρίου για το αργό Arab Light από την Σαουδική Αραβία να αυξηθεί κατά 65 σεντς το βαρέλι κατά μέσο όρο, με τις προβλέψεις τους να κυμαίνονται μεταξύ αύξησης 50 σεντ και 85 σεντ.
Δύο από τις πηγές προέβλεπαν μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών για ελαφρύτερους βαθμούς πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας από τα βαρύτερα καθώς περιέχουν περισσότερα μεσαία αποστάγματα, καύσιμα πετρελαίου και τζετ, τα οποία ήταν πιο κερδοφόρα για τα διυλιστήρια αυτόν τον μήνα.
Η ισχυρή ζήτηση για αργό στην spot αγορά αύξησε τις μέσες διαφορές του Νοεμβρίου στα swap του Ντουμπάι Dubai και DME Oman κατά περίπου 80 σεντς το βαρέλι σε σχέση από τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Ζήτηση

Τα διυλιστήρια όπως η Indian Oil Corp αύξησαν τις αγορές αργού το Νοέμβριο καθώς η ζήτηση καυσίμων ανέκαμψε ενώ οι καιρικές προβλέψεις έδειχναν έναν σκληρότερο χειμώνα.
Για άλλα προϊόντα πετρελαίου, μ επολύ χαμηλά περιθώρια μαζούτ σε θείο ενισχύθηκαν επίσης το Νοέμβριο, ενώ η βενζίνη και η νάφθα αποδυναμώθηκαν λόγω της άφθονης προσφοράς.
Τα σαουδαραβικά OSP αργού συνήθως ανακοινώνονται περίπου την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα και καθορίζουν την τάση για τις τιμές του Ιράν, του Κουβέιτ και του Ιράκ, επηρεάζοντας περισσότερα από 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού πετρελαίου για την Ασία.
Ο κρατικός γίγαντας πετρελαίου Saudi Aramco καθορίζει τις τιμές του αργού με βάση τις συστάσεις των πελατών και αφού υπολογήσει την αλλαγή στην αξία του πετρελαίου του τον τελευταίο μήνα, με βάση τις αποδόσεις και τις τιμές του προϊόντος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης