Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,13% για τον Dow - Νέο υψηλό για τον S&P 500

Wall Street: Άνοδος 0,13% για τον Dow  - Νέο υψηλό για τον S&P 500
Εβδομαδιαία κέρδη πάνω από 2% για Dow, S&P 500 και Nasdaq
Κέρδη στην Wall Street την Παρασκευή 27/11/2020 καθώς οι traders ολοκλήρωσαν μια ισχυρή εβδομάδα εν μέσω περιορισμού της πολιτικής αβεβαιότητας και θετικών ειδήσεων για τα εμβόλια.
Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε κατά 38 μονάδες ή 0,13% στις 29910,37 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,24% στις 3638,35 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,25% στις 289,99 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 0,92% στις 12205,85 μονάδες.

Οι Dow, S&P 500 και Nasdaq αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 2% για την εβδομάδα που έκλεισε με την συνεδρίαση της Παρασκευής.
Νωρίτερα την εβδομάδα, ο Dow ενισχύθηκε σε υψηλό όλων των εποχών, σπάζοντας το φράγμα των 30.000 μονάδων για πρώτη φορά.
Ο S&P 500 σημείωσε επίσης ρεκόρ κλείνοντας αυτήν την εβδομάδα, και ο Russell 2000 έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών.
«Αυτό που βλέπουμε σήμερα, αυτήν την εβδομάδα και αυτόν τον μήνα, είναι μια συνέχεια στην άνοδο της αισιοδοξίας», δήλωσε ο Mike Zigmont, επικεφαλής των συναλλαγών και ερευνών της Harvest Volatility Management.
«Το περιβάλλον για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου γίνεται όλο και καλύτερο» καθώς οι φαρμακευτικές απελευθερώνουν πιο θετικά στοιχεία εμβολίων Covid-19 και τους κινδύνους στην πολιτική πλευρά.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe (VIX), γνωστός και ως δείκτης φόβου της Wall Street, υποχώρησε κάτω από το 20 για πρώτη φορά από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Οι traders λιανικής οδήγησαν τα πρώτα κέρδη καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε μια ισχυρή περίοδο αγορών διακοπών. Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν άνοδο 0,7%. Το Shopify ενισχύθηκε 1,8% και το Gamestop αυξήθηκε 10,5%. Οι μετοχές της Etsy αυξήθηκαν κατά 8,4%. Το SPDR S&P Retail ETF (XRT) αυξήθηκε 0,6% και έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών.
Την Ημέρα των Ευχαριστιών, οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν σε ρεκόρ 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Adobe Analytics. Επίσης, στο συναίσθημα της αγοράς βοήθησαν τα σχόλια του Προέδρου Trump, ο οποίος είπε ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο εάν το Κολλέγιο των εκλεκτόρων ψηφίσει τον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden.
«Σίγουρα θα το κάνω. Σίγουρα θα το κάνω. Και το ξέρεις αυτό », είπε ο Trump. Πρόσθεσε, ωστόσο, θα ήταν δύσκολο για αυτόν να παραδεχτεί γιατί «γνωρίζουμε ότι υπήρξε μαζική απάτη». Ωστόσο, ο Trump δεν προσέφερε συγκεκριμένες ενδείξεις για ευρεία απάτη ψηφοφόρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης