Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ στην European Energy για την ανάπτυξη αιολικών και ηλιακών projects

Δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ στην European Energy για την ανάπτυξη αιολικών και ηλιακών projects
Σημαντική η οικονομική αρωγή του Πράσινου Ταμείου της Δανίας στην European Energy

H European Energy, o δανικός προγραμματιστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έλαβε δάνειο ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ από το δανικό πράσινο επενδυτικό ταμείο για να συμβάλει στην ενίσχυση της κατασκευής μεγάλων έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Η European Energy δήλωσε ότι η συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο Επενδύσεων της Δανίας θα στηρίξει τη φιλοδοξία της εταιρείας να κατασκευάσει αιολικά και ηλιακά έργα συνολικής ισχύος 750 MW έως το 2021 και επιπλέον 1 GW το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Πράσινο Ταμείο είναι ένα από τα τέσσερα δημόσια Ταμεία που εξασφαλίζουν επενδύσεις μέσω πρόσθετης χρηματοδότησης για πράσινες επιχειρήσεις,

Ο διευθύνων σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen (εικόνα) δήλωσε: «Εκτιμούμε να συνεργαζόμαστε με το Ταμείο Επενδύσεων της Δανίας, καθώς η δανειακή διευκόλυνσή μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να προχωρήσουμε στον μετριασμό των Εκπομπών CO2».

Το project των 150 εκατ. ευρώ στην Aabenraa

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «πράσινο» φως που πήρε η εταιρεία από τον δήμο Aabenraa για την μεγαλύτερη εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας στη Βόρεια Ευρώπη. Αυτό το έργο συνεπάγεται επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ και παρέχει ετήσιες μειώσεις εκπομπών CO2 άνω των 110.000 τόνων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του δανικού Green Investment Fund, Michael Zollner, δήλωσε: «Το επιχειρηματικό μοντέλο της European Energy διασφαλίζει τη συνοχή σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των αιολικών και ηλιακών εκμεταλλεύσεών τους, και έτσι η κοινωνία της χώρας βλέπει σημαντικές ποσότητες παραγωγής ενέργειας χωρίς ορυκτά καύσιμα.

Στο Δανικό Πράσινο Ταμείο Επενδύσεων βλέπουν την European Energy ως έναν από τους κορυφαίους Δανούς προγραμματιστές μεγάλης κλίμακας χερσαίων έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης