Διεθνή

«Σανίδα» σωτηρίας για Erdogan, το Κατάρ αγοράζει το 10% του τουρκικού Χρηματιστηρίου

«Σανίδα» σωτηρίας για Erdogan, το Κατάρ αγοράζει το 10% του τουρκικού Χρηματιστηρίου
Συμφωνήθηκε επίσης η μεταβίβαση μετοχών των διαχειριστριών εταιρειών ενός λιμανιού της Antalya από την τουρκική Global Ports στην καταριανή Terminals WLL
Στα χέρια του Κατάρ περνά το 10% του Χρηματιστηρίου της Τουρκίας, στο πλαίσιο των δέκα νέων συμφωνιών που υπέγραψαν σήμερα 26/11 οι δύο χώρες στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, σε συνάντηση με επικεφαλής τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan και τον Εμίρης Emir Tamim Hamad al-Thani -κεκλεισμένων των θυρών.
Η πώληση του 10% του Borsa Istanbul βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των συμφωνιών που υπογράφηκαν.
Μια άλλη συμφωνία αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών του Istinye Park, ενός πολυτελούς εμπορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης.
Υπεγράφη επίσης ένα μνημόνιο κατανόησης για κοινή επένδυση στο Golden Horn Project.
Συμφωνήθηκε επίσης η μεταβίβαση μετοχών των διαχειριστριών ενός λιμανιού της Antalya από την τουρκική Global Ports στην καταριανή Terminals WLL.
Μνημόνιο κατανόησης υπεγράφη και για κοινές δραστηριότητες προώθησης από το υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας και τη Διοίκηση Ελεύθερης Ζώνης του Κατάρ.
Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης στη συγκρότηση μιας κοινής Επιτροπής Εμπορίου ενώ υπέγραψαν πολλά μνημόνια κατανόησης για τη διαχείριση υδάτινων πόρων, τη βελτίωση της οικονομικής και νομισματικής συνεργασίας αλλά και για οικογενειακές και κοινωνικές υπηρεσίες.
Η Άγκυρα και η Ντόχα απολαμβάνουν ισχυρές σχέσεις, ειδικά από τον αποκλεισμό του 2017 που επιβλήθηκε από διάφορες χώρες του Κόλπου, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.
Η Τουρκία και το Κατάρ έχουν ενισχύσει περαιτέρω τους στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς από τότε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης