Χρηματιστήριο & Αγορές

Η Barclays βλέπει άνοδο έως και 63,7% για την μετοχή της BP το 2021

Η Barclays βλέπει άνοδο έως και 63,7% για την μετοχή της BP το 2021
Η Barclays εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα φτάσουν σε νέα υψηλά το 2021
Στις προοπτικές τους για το 2021, οι αναλυτές της Barclays εκτιμούν ότι το ράλι στο χρηματιστήριο θα βασίζεται κυρίως στην αύξηση των κερδών ανά μετοχή, με εμβόλια υψηλής αποτελεσματικότητας που θέτουν υπό έλεγχο την πανδημία Covid-19 και μια επιστροφή στην ομαλότητα προκαλώντας μια ισχυρή άνοδο για τις κυκλικές μετοχές.
Σύμφωνα με το CNBC οι οικονομολόγοι της Barclays βλέπουν την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) στο 5,4% το επόμενο έτος, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση περίπου 45% των κερδών για τις ευρωπαϊκές εταιρείες από τα σημερινά χαμηλά επίπεδα.

Η περισσότερο Overweight μετοχή της Barclays για το 2021 είναι η BP, για την οποία βλέπει άνοδο 63,7%, ακολουθούμενη από την ολλανδική τράπεζα ABN Amro με 50,6% και τη βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BT Group με 47,2%.
Οι μεγαλύτεροι χαμένοι της χρονιάς αναμένεται να είναι η Lufthansa, για την οποία η Barclays βλέπει πιθανή υποχώρηση -46,1%, η ολλανδική εταιρεία πληρωμών Adyen (-34,1%) και το βρετανικό διαδικτυακό σούπερ μάρκετ Ocado (-30,5%).
«Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις έχουν «πυρομαχικά» για να βοηθήσουν στη διατήρηση της ανάκαμψης, οι χρηματοοικονομικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και υπάρχει πενταπλή ζήτηση δεδομένου του ανθεκτικού διαθέσιμου εισοδήματος, των υψηλών αποταμιεύσεων και των ανακτώμενων κερδών», δήλωσε ο Emmanuel Cau, επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής μετοχών της Barclays, στην έκθεση.
Ο Cau αναγνώρισε ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν αβέβαιες καθώς η διάθεση εμβολίων και ο μακροπρόθεσμος κοινωνικός αντίκτυπος της πανδημίας εξακολουθεί να εμφανίζεται στον αέρα, ενώ μια πρόσφατη ανοδική πορεία για αγορές άφησε λιγότερα περιθώρια για θετικές εκπλήξεις.

Εναλλαγή

Ωστόσο, η Barclays βλέπει περιθώρια για συνεχή εναλλαγή μακριά από τα «σχετικά ασφαλή καταφύγια» όπως ομόλογα, μετρητά, ανεπτυγμένες αγορές, ανάπτυξη των ΗΠΑ και αμυντικές μετοχές σε λιγότερο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως αναδυόμενες και ευρωπαϊκές μετοχές και κυκλικές μετοχές αξίας.
«Δεδομένων των μεγάλων κενών παραγωγής, αναμένουμε ότι οι επεκτατικές νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές θα παραμείνουν σταθερές.
Η ανάκαμψη της Κίνας διευρύνεται, ενώ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι καταναλωτικές δαπάνες θα ανακάμψουν και οι υπηρεσίες θα καλύψουν τη μεταποίηση », δήλωσε ο Cau. "Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποδόσεις των ομολόγων είναι πιο πιθανό να αυξηθούν παρά να μειωθούν, κάτι που, μαζί με το αδύναμο δολάριο, θα ευνοούσε τις κυκλικές."

Αν και προειδοποιώντας ότι ο δρόμος προς αυτήν την ομαλοποίηση πιθανότατα θα είναι ανώμαλος, η Barclays πρότεινε ότι οι κινήσεις πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια ενός σκληρού και ευμετάβλητου χειμώνα. Ενώ το συναίσθημα έχει γίνει πιο αισιόδοξο τις τελευταίες εβδομάδες, ο Cau επεσήμανε ότι η τοποθέτηση δεν έχει ακόμη καλυφθεί, υποδεικνύοντας ότι «η χαλάρωση της διετούς μακράς πτήσης προς την ασφάλεια μπορεί μόλις να ξεκίνησε».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης