Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Περιβαλλοντικές καμπάνιες απαιτούν απαγορεύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πλαστικά σακουλάκια «δείγματος»

Περιβαλλοντικές καμπάνιες απαιτούν απαγορεύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πλαστικά σακουλάκια «δείγματος»

Οι τομείς προσωπικής και οικιακής φροντίδας χρησιμοποιούν περίπου 122 δισ. πλαστικά δείγματα μιας χρήσης το χρόνο

Οι περιβαλλοντικές καμπάνιες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες απαιτώντας επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της διανομής δισεκατομμυρίων πλαστικών δειγμάτων «προσωπικής φροντίδας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ένας συνασπισμός που ονομάζεται A Plastic Planet υποστηρίζει, ότι πρέπει να απαγορευθούν τα φακελάκια "δείγματος" μίας χρήσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα δείγματα μιας χρήσης πετιούνται και σπάνια ανακυκλώνονται.

Οι βιομηχανίες προσωπικής και οικιακής φροντίδας χρησιμοποιούν περίπου 122 δισεκατομμύρια φακελάκια δείγματος ετησίως για μεμονωμένες δόσεις προϊόντων. Τα δείγματα περιλαμβάνουν προϊόντα όπως απορρυπαντικό, αφρόλουτρο ή άρωμα, όπως και καρυκεύματα τα οποία χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία τροφίμων. Αυτά παρέχονται για να ενθαρρύνουν τις πωλήσεις.

Δράσεις κατά των πλαστικών μιας χρήσης

Ο συνασπισμός αναφέρει ότι υπήρξε μικρή δράση για την αντιμετώπιση των πλαστικών δειγμάτων. Ωστόσο η απαγόρευση πλαστικών υλών μιας χρήσης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θεσπίστηκε την 1η Οκτωβρίου, καλύπτει μόνο πλαστικά καλαμάκια, αναδευτήρες και μπατονέτες.
Ομοίως, τα πλαστικά δείγματα δεν καλύπτονται από την οδηγία της ΕΕ για τα πλαστικά μίας χρήσης, η οποία πρόκειται να απαγορεύσει μια σειρά από απορρίμματα το επόμενο έτος.

Όπως αναμεταδίδει το Α Plastic Planet: «Έχουμε δει κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να μαζεύουν απαγορεύσεις πλαστικών μίας χρήσης, αλλά το δειγματικό φακελάκι είναι ένα τεράστιο κομμάτι του παζλ της ρύπανσης. Τα δισεκατομμύρια δείγματα που διοχετεύονται από τις βιομηχανίες προσωπικής και οικιακής φροντίδας κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται για την προώθηση των άμεσων πωλήσεων, αλλά μολύνουν τον πλανήτη για αιώνες."

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης