Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Κίνα και η Ινδονησία υπογράφουν συμφωνία θερμικού άνθρακα 1,5 δισ. δολ.

Η Κίνα και η Ινδονησία υπογράφουν συμφωνία θερμικού άνθρακα 1,5 δισ. δολ.
Οι εισαγωγές θερμικού άνθρακατης Κίνας από την Ινδονησία μειώθηκαν 24,5% τους πρώτους 10 μήνες του 2020
Η Κίνα θα αγοράσει θερμικό άνθρακα αξίας 1,467 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ινδονησία το επόμενο έτος, ανακοίνωσε την Τετάρτη 25/11/2020 η Ένωση Ινδονησίας Άνθρακα.
Η εμπορική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της APBI και της κινεζικής Coal Transportation and Distribution την Τετάρτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της APBI.
«Ελπίζεται ότι θα υπάρξει αύξηση των εξαγωγών άνθρακα στην Κίνα κατά 200 εκατομμύρια τόνους το επόμενο έτος», ανέφερε η APBI. «Η ποσότητα στόχος θα επανεξετάζεται κάθε χρόνο.»

Πωλήσεις

Η Ινδονησία, ο κορυφαίος εξαγωγέας θερμικού άνθρακα στον κόσμο, κατέφυγε σε διπλωματικά κανάλια για την προώθηση των πωλήσεων άνθρακα στη Νοτιοανατολική Ασία, ιδίως στο Βιετνάμ, καθώς οι εξαγωγές προς την Κίνα επιβραδύνθηκαν.
Οι εισαγωγές της Κίνας από την Ινδονησία, ο μεγαλύτερος αποστολέας θερμικού άνθρακα στον κόσμο που χρησιμοποιείται σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μειώθηκαν 24,5% τους πρώτους 10 μήνες του 2020 σε 86,88 εκατομμύρια τόνους, σε σύγκριση με 115,03 εκατομμύρια την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης